Op weg naar het Parkfeest: praktische informatie

Foto: Bianca Dijck (Flits en Klik)

Op 25, 26 en 27 mei 2018 is het weer Parkfeest in Oosterhout. Drie dagen lang is het Slotpark het toneel voor muziek, theater, plezier, eten, drinken en ontmoeten. Met ruim 300 vrijwilligers staat het Parkfeest klaar om Oosterhout en omstreken te ontvangen in ons prachtige park, met op vrijdagavond de Tribute Night, zaterdag de Festivaldag en zondag de Familiedag. De opzet van het Parkfeest is als vanouds, met een paar nieuwe elementen; VrijMiBo voor Festifans, gedurende het Parkfeest loungen in Slotpark-Oost, extra’s in het “Eerst-eten-laantje” en unplugged sessies in het Filmcafé. We zetten alle praktische info voor je op een rijtje.

Tribute Night en VrijMiBo voor Festifans

Voor het eerst zet St. Parkfeest de Festifans extra in het zonnetje tijdens de VrijMiBo op 25 mei, voorafgaand aan de Tribute Night. Festifans zijn onze trouwe fans en ondersteunen het Parkfeest en daarmee de Oosterhoutse goede doelen. Je kunt nog steeds Festifan worden voor 2018! Na de VrijMiBo gaat het Parkfeest van start met de Tribute Night. Heerlijke muziek gebracht door de beste tributebands; GUNS N’ ROSES, Ed Sheeran, Red Hot Chilipeppers, Mumford & Sons en Beth Hart… door de goede tributebands lijkt het net of ze écht op het podium staan. Tickets € 15,- verkrijgbaar online of bij de VVV Oosterhout.

Festivaldag op zaterdag

Vanaf 14.00 uur gaat het Festivalterrein open en om 14.30 uur klinken de eerste klanken al door het Slotpark met zijn prachtige bomen en heerlijke sfeer. Een line-up waar je je vingers bij aflikt; Causes, MAAN, MY BABY, Douwe Bob, Ronnie Flex & Deuxperience, De Dijk, Wulf, Kraak & Smaak, PEER en Jacqueline Govaert. Met als extraatje dus unplugged sessies van Douwe Bob en Huub van der Lubbe in het Filmcafé. Tussendoor prima eten bij het “Eerst-eten-Laantje”. Tickets zijn € 28,- en verkrijgbaar online of bij de VVV Oosterhout. Koop je een passe-partout voor vrijdag en zaterdag, dan kost het je slechts € 36,-.

Eerst-eten-laantje en consumptiebonnen

In Oosterhout houden we van goed eten. Het “Eerst-eten-laantje” wordt daarom nóg met meer service en snelheid en een heerlijk aanbod. Tijdens het Parkfeest betaal je alles met consumptiebonnen (€ 2,40 per stuk). Je kunt de bonnen met pin of cash betalen bij de daarvoor ingerichte kassa’s. Er is ook een snoepkraam waar je naast lekkernijen die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Oosterhout ook regenponcho’s en gehoorbescherming kunt kopen. We gaan er trouwens van uit dat de regenponcho’s niet nodig zijn!

Zondag = Familiedag

De zondag van het Parkfeest is de Familiedag. Het belooft weer een heerlijk festival voor jong en oud te worden. Je geniet van artiesten, straattheater, activiteiten voor kinderen en allerlei lekkere drankjes en hapjes waarmee Oosterhout zich presenteert. Op de drie podia staat een breed scala aan artiesten, waaronder Het Kleine Theater, VOF de Kunst, Joris Linssen & Caramba, Tessa Belinfante, Peter Koelewijn en Suzan & Freek. Het Parkfeest wordt al springend en feestend afgesloten door de BIG Bazzookas. Ook Oosterhouts talent staat op de planken; Pineapple Madness en de winnaars van de Strot van Oosterhout. Tenslotte zijn er ook straatartiesten die jong en oud vermaken met leuke, mooie en spannende optredens. De toegang voor de Familiedag is gratis.

Lunch
, Unplugged & Secret Garden

De Familiedag start met een lunch in Slotpark-Oost om 13.00 uur. Kaarten hiervoor zijn (zo lang de voorraad strekt) verkrijgbaar bij Bakkerij de Jong aan de Rulstraat (vraag in de winkel naar de voorwaarden). Nieuw dit jaar zijn speciale sessies in en om het Oosterhouts Filmcafé. Op zaterdag 26 mei zullen Douwe Bob en Huub van der Lubbe een intieme unplugged sessie geven in het Oosterhouts Filmcafé. We gaan onder de zaterdagbezoekers van het Parkfeest per sessie 80 kaarten verloten om bij deze unieke gelegenheid te kunnen zijn. Verdere details hoe je hier voor in aanmerking kunt komen volgen binnenkort. Op zondag 27 mei zullen op de binnenplaats van het Filmcafé Secret Garden sessies plaatsvinden. Deze zijn een samenwerking van H19, 24Music.TV, het Filmcafé en het Parkfeest. Verder kunnen bezoekers van het Filmcafé oud filmmateriaal van het Parkfeest bekijken.

Loungepark met BBQ en Speciaalbier

Slotpark-Oost betrekken we gedurende het hele Parkfeest bij het festivalterrein. We gaan het inrichten als Loungepark. Een plek waar je rustig kunt loungen, kletsen onder het genot van speciaal bier (Lindemans/Chimay), mooie wijnen (Gouden Ton) en verse producten van de houtskoolbarbecue. Je kunt er lekker zitten op zitzakken en makkelijke stoeltjes.

Goede doelen

Het Parkfeest is opgericht ter ondersteuning van het Oosterhoutse Carnaval en daarnaast andere Oosterhoutse goede doelen. Wanneer het Parkfeest winst maakt, wordt een deel van de winst verdeeld onder diverse organisaties. Afgelopen jaar hebben we naast een bijdrage aan de Mienushal, onder andere geld gegeven aan het TICO-huis, de verkeersregelaars (nieuwe portofoons), het Oosterhouts Kamerkoor, CV ‘t Rutselbos en CV De Pierewaaiers. Ook dit jaar hopen we weer genoeg geld te verdienen om Oosterhout te ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen