Bourgondisch genieten tijdens de streekmarkt bij zuivelboerderij de Driehoek

Foto: zuiveldriehoek.nl

Zondag 1 juli viert zuivelboerderij de Driehoek haar 3 jarige bestaan met een open dag en streekmarkt. Op deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Kaasmakerij

Uiteraard kun je deze dag terecht voor de lekkerste abdijkaas, proef en geniet bijvoorbeeld van de romige graskaas of ga avontuurlijk met Nederlands enige roodflorakaas! In de kaasmakerij krijg je uitleg over het ambachtelijke kaasmaakproces en zie je de tobbe en kaaspers staan. Op het mooie kloosterterrein van de Sint Paulusabdij vind u ook een streekmarkt waar heerlijke producten uit de streek geproefd en gekocht kunnen worden.

18 kraampjes

De streekmarkt omvat ongeveer 18 kraampjes, een genot voor de echte Bourgondiërs! Zo worden er onder andere runderburgers van de big green egg gebakken, kan er verschillende zuivel worden geproefd, ambachtelijke kroketten, ijs, droge worst, honing, jam, biologische groenten, en uiteraard kaas! Voor de kinderen ook genoeg vertier met een springkussen, boerderijspelletjes, traptractors en kalfjes knuffelen. Tot slot kun je na een korte wandeling over het mooie kloosterterrein de sterren van het bedrijf gaan bezoeken; de koeien die verantwoordelijk zijn voor de melk waar de kaas van gemaakt wordt! Op de boerderij kunt u uitleg krijgen over de koeien, de melkrobots en alles wat u altijd al wilde weten over een melkveebedrijf!

Meer informatie

Schrijf het dus in je agenda: zondag 1 juli van 10 tot 16.00 uur. Entree 2 euro per persoon en kinderen gratis. Je vindt zuivelboerderij de Driehoek aan de Hoogstraat 82B.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen