Spektakel met luchtballonnen op Slotjesveld wederom groot succes

Foto: Oosterhout Nieuws

Vrijdagavond werd voor de tweede keer Ballon Festival Oosterhout gehouden op het Slotjesveld. Een groot aantal heteluchtballonnen koos hierbij het luchtruim. De opbrengst van het Ballon Festival gaat naar Stichting Leergeld West-Brabant Oost en het TICOhuis. 

Luchtballonnen

Het was genieten voor iedereen die van luchtballonnen houdt. Het is altijd weer een belevenis als deze grote dingen worden opgeblazen en wanneer ze daarna ineens omhoog lijken te gaan en verdwijnen als een stipje in de lucht. Stichting Classic Wings & Wheels organiseerde vrijdagavond onder auspiciën van de Rotary Club Oosterhout voor de tweede keer het Ballon Festival Oosterhout.

Opbrengst naar Oosterhoutse doelen

Een exacte inschatting van het aantal bezoekers is moeilijk te maken, maar er waren net als de vorige keer duizenden mensen op het gratis evenement afgekomen. Na de vaart kwamen de ballonnen nog terug naar het Slotjesveld voor een zogenaamde ‘night glow’, waarbij de ballonnen als grote lampionnen werden verlicht. Naast de luchtballonnen was er ook een uniek optreden van de Jostiband. Met medewerking van de bekende Oosterhoutse pianist Joep Moonen en sopraan Ilse van Wuijckhuijse gaven zij een uniek openluchtconcert.  De opbrengst van het Ballon Festival gaat naar Stichting Leergeld West-Brabant Oost en het TICOhuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen