Den Hout zondag het decor van de Veldtocht van de Houtse Linies

Foto: zuiderwaterliniefestival.nl

Dit weekend is de eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom het decor van De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival. Als onderdeel daarvan is er zondag de Veldtocht van de Houtse Linies in Den Hout.

Houtse Linie komt tot leven

Voel de adem van de tijd, hoor het lied van weemoed, proef van het stille water en geniet van de omgeving in beweging. Verstilde momenten, plaats-poëzie, indringende installaties en betoverende klanken brengen de beleving van de Houtse Linie tot leven. De eigenzinnige kijk van de kunstenaar op de van geschiedenis doordrenkte omgeving versterkt het onderliggende verhaal en laat je kijken door de ogen van de tijd en stilstaan in het hier en nu.

1,5 uur durende Veldtocht

Wandel mee in de Veldtocht van de Houtse Linies en duik in de gestolde tijd op een prachtige groene route. Op de strobalen in de schuur van Boerderij Liniezicht blikken we terug; onder het genot van een ‘Houtse Blonde’, muzikale klanken en een blikje ‘Linie-soep’
vormt het speelveld voor acteurs, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het festival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong.

Meer informatie

De Veldtocht van de Houtse Linies start op de Moerstraat 10 en tickets kunnen via de link onderaan dit artikel worden besteld en (indien nog beschikbaar) aan de deur worden gekocht. Er wordt gestart om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 uur en er kunnen per keer maximaal 50 deelnemers mee. Zorg voor goedzittende kleding en goede wandelschoenen, want de tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Niet geschikt voor mensen slecht ter been, rolstoelen en kinderwagens.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen