Frans van Mook benoemd tot erelid tijdens jubileumdag Irene’58

Foto: Thijs van den Hout

Afgelopen zaterdag was het feest op het terrein van Irene’58 in Den Hout. Het 60-jarige bestaan werd gevierd. Frans van Mook werd tijdens deze jubileumdag officieel benoemd tot erelid van Irene’58.

Zeeptoernooi

Allereerst waren de kinderen aan de beurt. Daarvoor was een zeepvoetbaltoernooi georganiseerd. Er werd fanatiek geglibberd en gegleden om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Een geslaagde activiteit voor de jeugd.

Jeu-de-Bal

’s Middags was het de beurt aan de volwassenen. 22 teams, waaronder de Kluivenduikers, Paaspop Den Hout, Vrouwen van Nu en voetballers en andere betrokkenen van Irene’58, begonnen aan een Jeu-de-Bal-toernooi. Er werd driftig gepasst, afgegaan op het eigen balgevoel en gemeten om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Wedstrijdleider Pim van den Hout maakte er een soepel geheel van door iedereen op tijd op het juiste veld te krijgen en de scores met grote precisie te verwerken. Na een fanatieke strijd werd Irene’58-1 voor de tweede keer dit jaar kampioen.

Gezellige barbecue

De sportieve inspanningen werden beloond met een barbecue als afsluiting, waarvan zichtbaar genoten werd. Ondertussen werd het veld omgebouwd tot een waar festivalterrein met podium, geluid, alles erop en eraan. Na het officiële gedeelte, waarin Frans van Mook (60 jaar lid) officieel werd benoemd tot erelid van zijn club inclusief oorkonde, knalde een groep vrijwilligers de feestavond letterlijk van start. Feestband Stoot! en DJ Youri zorgden ervoor
dat het nog lang onrustig bleef aan het Ruiterspoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen