Donderdag ‘nationale truitjes’ spotten tijdens BeNeLadies Tour

Foto: BeNeLadies Tour

De afgelopen weken is er volop gestreden om de diverse nationale titels bij het dameswielrennen. Komende donderdag zullen dan ook verschillende nationale kampioenen aan de start staan van de BeNeLadies Tour. Deze tour start met de Proloog in Oosterhout met een rondje in het centrum.

Internationale wielerwedstrijd

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juli 2018 wordt de vijfde editie van de BeNeLadies Tour verreden. Het wordt uitkijken naar de opvolgster van Marianne Vos. Komende donderdag start deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut met een proloog in onze stad. Eerder waren de wielerwedstrijden Eneco Tour en de Boels Rental Ladies Tour ook al te gast in onze stad.

Sterk deelnemersveld

Aan de start staan onder andere de Belgische kampioen Annelies Dom (Lotto Soudal Ladies), de Noorse kampioen Vita Heine (Hitec Products), de Canadeese kampioen Katherine Maine (Rally Cycling), de Oostenrijkse kampioen Sarah Rijkes (Experza-Footlogix), de Italiaanse kampioen Marta Cavalli (Valcar) en de Kroatische kampioen Mia Radotic (BTC). Verder zien we in het tijdrijden nog de kampioenen van Israel, Slovenië en Litouwen en dat in de personen van Rotem Gafinovitz (Waowdeals), Eugenia Bujak (BTC Ljubljana) en Daiva Tuslaite (Alé Cipollini). Marianne Vos (Waowdeals) mag nog enkele weken in haar Europese kampioenentrui rondfietsen. Thi That Nguyen (UCI Cycling World Centre) en Arlenis Sierra (Astana) pakten dit jaar al de Aziatische en Pan-Amerikaanse titel op de weg, terwijl Grace Brown (Wiggle- High5) de beste was op het Oceanisch kampioenschap tegen de klok.

Proloog Oosterhout

Tussen 17.00 en 19.30 uur zal worden gestart vanaf de Torenstraat ter hoogte van de Valkenstraat. Het rondje zal verder gaan via de Hoofseweg, Oostpolderweg, Hoofseweg en terug naar de Torenstraat met de finisch ter hoogte van Theater de Bussel.

  • KLIK HIER voor meer informatie over de BeNeLadies Tour

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen