Opening nieuwe afdeling eerstelijnsverblijf Volckaert

Foto: Volckaert

Op 1 augustus 2018 opent Volckaert een nieuwe afdeling voor eerstelijnsverblijf (ELV), afdeling Vlieland. Deze bevindt zich op de eerste verdieping van het bejaardentehuis aan de Buurstede 17 in de wijk Oosterheide.

Tijdelijk zorgafhankelijk

Vanaf het moment van opening wordt er op afdeling Vlieland intensieve zorg en begeleiding geboden aan mensen die om medische redenen tijdelijk zorgafhankelijk zijn geworden. Bijvoorbeeld wanneer iemand na een ziekenhuisopname nog niet direct naar huis kan, of er een andere reden is waardoor zelfstandig thuis wonen even niet mogelijk is. Cliënten met een indicatie op basis van een lichamelijke beperking (somatiek) kunnen op afdeling Vlieland 24 uur per dag een beroep doen op begeleiding en hoog complexe zorg. Het kortdurend eerstelijnsverblijf is gericht op herstel voor de cliënt om hierna zo snel en zelfstandig mogelijk terug te keren naar de thuissituatie.

Volckaert is Koploper

Volckaert is een organisatie voor ouderenzorg met drie locaties in Oosterhout en twee in Dongen. Er wonen 590 cliënten bij Volckaert. Daarnaast zijn er circa 370 extramurale cliënten en heeft de organisatie ongeveer 870 medewerkers. Volckaert is één van de koplopers in het landelijke programma ‘Waardigheid en trots’. Sinds 2012 zet Volckaert in op een verandering van cultuur- en organisatie waar de cliëntvraag leidend is en regie en eigenaarschap van de cliënt behouden blijft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen