Optredens Van Brenghe en Aron & Dorona van Gare du Nord op Eastwoodstock

Eastwoodstock 2017
Eastwoodstock 2017
Foto: Casper van Aggelen

Afgelopen maandag maakte de organiserende stichting BOCK de line-up bekend van het gratis te bezoeken feest in de voortuin van voormalig zwembad de Blikken: Eastwoodstock, Perkfeesteditie 2018. Zij hebben onder andere Aron & Dorona van Gare du Nord en Van Brenghe weten te strikken. Eastwoodstock wordt dit jaar op zondagmiddag 23 september.

Hoe het ooit begon…

Wat ooit begon met vier steigerpijpen, een verkregen zeildoek, tachtig euro aan flyers en vier bevriende bandjes, is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het meest relaxte festivalletje van Zuid-Nederland. De eerste editie van Eastwoodstock werd in 2015 opgetuigd om eens ander publiek naar een kunstexpositie op hun toenmalige locatie ’t Zandoogje te krijgen. Het muziekfeestje toen smaakte naar zoveel meer dat het nu na drie jaar tijd is verworden tot een festival van regionale allure. Maar, zegt organisatrice Fen van der Kruit: ‘we spraken ooit als BOCK met de gemeente af dat we zouden proberen het allemaal wat leuker te maken in Oosterhout. Eastwoodstock is dus één van de cadeautjes die wij aan de stad geven. Door fijne lokale leveranciers, enkele bijdrages van sponsors en samenwerking met lokale ondernemers kunnen we de toegang gratis houden en zijn de consumpties voor prettige prijsjes. En met de line-up, het veelzijdige en heerlijke eten en drinken en de extra ambiance is een volwassen festival voor iedereen bereikbaar!’

Line-up

Eastwoodstock heeft door de jaren heen al heel wat prachtige artiesten mogen verwelkomen. Ook dit jaar is het aanbod divers, zelfs internationaal. Rond 12.30 uur zal het nieuwste lokale muzikale trio Kaal Kabaal tijdens het burenuurtje (maar ook voor andere bezoekers) de koffie en andere consumpties beter doen smaken. Net voordat Aron & Dorona van Gare du Nord het podium op zal gaan, wordt Eastwoodstock 2018 officieel geopend. Ook die traditionele opening belooft weer bijzonder te worden.
 Brassband De Band opent het noordpodium, waarna op zuid Starfish Soulstew het stokje overneemt. Deze soulband opent binnenkort ook festival Bruisend Ginneken. Uit Ierland komt de folkband Blacksox, welke twee keer optreedt met traditionele Ierse folkmuziek en prachtige covers. Tussen die twee optredens door staat de elfkoppige Joe Cocker-coverband Almost Cocker op de ruim bemeten planken van het zuidpodium. Als afsluiter strikte BOCK de geslepen oude rockers van Van Brenghe. Zij trappen om ongeveer 18 uur af.

Meer informatie

Eastwoodstock, Perkfeesteditie 2018 wordt gehouden op zondagmiddag 23 september op het grasveld bij voormalig zwembad De Blikken aan de Paterserf 10. Kaarten niet nodig, want de toegang is gratis!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen