BeweegSaam: een heerlijke zwemmiddag voor mensen met cognitieve beperking

BeweegSaam
BeweegSaam
Foto: Surplus Oosterhout

Beweegsaam is begeleidend zwemmen in De Warande voor mensen met cognitieve beperking. Elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur zijn er twee zwemgroepen die een half uur tot drie kwartier in het water zijn.

Wat is een cognitieve beperking?

Heeft u moeite met onthouden, vindt u het lastig om op namen tekomen, dan kan dit komen door een cognitieve beperking. Beginnende dementie is een veel voorkomend probleem bij de deelnemers. Daarnaast zijn MS, Parkinson, restanten van een hersenbloeding voorbeelden van cognitieve beperkingen waar deelnemers last van kunnen hebben.

Twijfel?

Twijfelt je of je tot de doelgroep behoort? Neem contact op! Waarom? Omdat Surplus je kan helpen en deskundig begeleiden bij het zwemmen, waardoor je heerlijk kunt bewegen in het water. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk! Daarnaast is gebleken dat bewegen kan bijdragen aan het vertragen van cognitief verval. Een belangrijke reden om actief te blijven!

Overnemen Mantelzorg

Lukt het je niet meer om alleen het water in te gaan? geen probleem! Surplus werkt samen met studenten uit de zorg die u 1-op-1 begeleiding bieden van de ingang tot in het zwembad. BeweegSaam neemt de zorg over van uw mantelzorger, die daardoor de mogelijkheid heeft om iets voor zichzelf te gaan doen. Terwijl jij van het water en de gezelligheid geniet!

Gezelligheid

Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen verzorgen vrijwilligers een koffiemoment in Brasserie de Warande aan het Wilhelminakanaal Zuid 66 waar men gezellig bij elkaar komt voor een praatje met een heerlijk kopje koffie of thee erbij. Het is overigens wel de bedoeling dat je zelf naar het zwembad komt.

Meer weten?

Neem contact op met: Aadje van Essen Informele Zorg Surplus op nummer 0162-748600 of 06-12478641. Mailen kan ook: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen