Inspraakavond plannen volgende fase herontwikkeling Slotjes-Midden

Tempelierstraat, Slotjes-Midden
Tempelierstraat, Slotjes-Midden
Foto: Google Streetview

Al jarenlang zijn de gemeente Oosterghout en Thuisvester bezig met de herontwikkeling van Slotjes-Midden. Deze plannen gaan een volgende fase in en om die plannen toe te lichten wordt er op donderdag 30 augustus 2018 een inspraakavond gehouden. Deze avond vindt plaats in het restaurant van het Gemeentehuis, Slotjesveld 1, Oosterhout, van 19:00 tot 20.30 uur.

Samen investeren

De gemeente Oosterhout en Thuisvester hebben in 2008 afspraken gemaakt om samen te investeren in Slotjes-Midden. De afgelopen jaren zijn er al veel oude portiekflats vervangen door nieuwe appartementen en woningen. De komende jaren wordt de vernieuwing van de wijk voortgezet. Zo wordt Slotjes-Midden een fijne wijk met nieuwe en betaalbare huur- en koopwoningen voor jong en oud. De vernieuwing van Slotjes-Midden wordt in deelplannen aangepakt. Deelplannen 1 en 2 zijn afgerond, voor de deelplannen 3 en 4 is gesloopt en wordt bouwvoorbereiding gedaan. Voor de deelplannen 4 tot en met 7 is een projectontwikkelaar gekozen. De herontwikkeling van de wijk wordt naar verwachting eind 2023 afgerond. Voor de herontwikkeling van deelplan 4 tot en met 7 is een nieuw stedenbouwkundig plan gemaakt.

Om welk gebied gaat het?

Het stedenbouwkundig plan betreft het gebied dat globaal ligt tussen het Wilhelminakanaal Noord, de Pieter Vreedestraat, de Loevensteinlaan en de Dr. Janssenslaan. Dit plan is gebaseerd op het voorstel van de combinatie van Ballast Nedam Bouw, Ontwikkeling Zuid en BPD. Het plan is om totaal 341 woningen (173 sociale huur en 168 koop) te bouwen. Er worden 221 woningen gesloopt, waardoor er netto 120 woningen bijkomen in dit gebied. Langs het Wilhelminakanaal komen drie appartementengebouwen en een woontoren in de hoek Wilhelminakanaal Noord – Doctor Janssenslaan. Verder weg van het kanaal zullen woningen worden gebouwd.

Waar kunt u het plan inzien?

Het stedenbouwkundig plan ligt vanaf donderdag 23 augustus 2018 voor een periode van 4 weken ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 in Oosterhout Ook kunnen alle stukken geraadpleegd worden op de gemeentelijke website. (zoek op: Slotjes-Midden) Tot uiterlijk 20 september kan iedereen een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk of mondeling.

Inspraakavond

Op donderdag 30 augustus 2018 wordt een inspraakavond gehouden. Deze avond vindt plaats in het restaurant van het Gemeentehuis, Slotjesveld 1, Oosterhout, van 19:00 tot 20.30 uur. De avond wordt gehouden in de vorm van een inloopavond. Er is geen vast programma en u kunt op een moment dat het u uitkomt binnenlopen. Er is gelegenheid om uw vragen te stellen aan de gemeente en de initiatiefnemer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen