Gemengde reacties op lasershow als afsluiter van de kermis

Foto: CC0 Creative Commons / KarlHeinzBoehmer

Via onze Facebookpagina hebben verschillende mensen gereageerd op de lasershow die de gemeente op het laatste moment heeft geregeld toen de brandweer het advies gaf om de traditionele vuurwerkshow niet door te laten gaan vanwege de droogte. Een professional op het gebied van lasershows noemde het ‘de slechtse lasershow in jaren’ op onze Facebookpagina. Anderen vinden het een goed alternatief met minder overlast voor dieren en milieu.

Aanfluiting

“Vanavond heb ik denk ik de slechtste lasershow in jaren gezien, in @Oosterhoutfamiliestad bij de Oosterhoutse Kermis. Een ware aanfluiting en dat bleek ook de mening van de toeschouwers.” Zo schrijft Peter op onze Facebookpagina. De lasershow-professional is erg teleurgesteld over de lasershow die de gemeente regelde als afsluiter van de kermis. “Een aanfluiting voor mijn branche en voor mijn vakgebied. Dit kan en moet beter, hopelijk is hierdoor het idee van een lasershow als afsluiter van de Kermis niet de goot in gejaagd!”. Jan-Peter vond het wel aardig: “Het was mwoah. Volgend jaar toch maar weer vuurwerk”.

Positieve geluiden

Toch waren er ook positieve geluiden. Vooral het vervangen van het traditionele vuurwerk door een lasershow viel in goede aarde. Beter voor de huisdieren, zoals honden en katten, van de bewoners in de omgeving van het Slotjesveld. Zo laat Wil ons weten: “Een geweldig alternatief, mogen ze ook doen met oud en nieuw en vuurwerk verbieden.. ook erg fijn voor huisdieren..”. Erik merk op: “Nice, ik merk dat ik vuurwerk toch een beetje ‘ouderwetsch’ vind worden…”. En Guido vraagt zich af: “Als goedmakertje voor de kermis die dit jaar weer minder is?”

Vuurwerk definitief vervangen?

De gemeente is bezig om de kermis in 2019 een hele facelift te geven. Of de lasershow dan het traditionele vuurwerk helemaal tot het verleden gaat laten horen is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen