Blog Erik: “Nog 37 dagen voor de actie ‘Oosterhout loopt voor een Alzheimervrije generatie”

Foto: Erik Oomes

Op 7 oktober lopen diverse Oosterhouters mee met de Singelloop in Breda. Fabiënne Huisman en Erik Oomes proberen minimaal 15.000 euro op te halen voor Alzheimer Nederland onder de naam “Oosterhout loopt voor een Alzheimervrije generatie”. Zij zullen beiden regelmatig een blog verzorgen op Oosterhout Nieuws over hun ups en downs in de aanloop naar hun loop. Dit keer de eerste blog van Erik.

Nog 37 dagen!

Voor het eerst in mijn leven schrijf ik een blog. Gelukkig is het niet de eerste keer dat ik moet trainen voor een halve marathon. Ik weet wat voor moeite het kost om een halve marathon uit te lopen binnen een mooie tijd. 4  dagen in de week kracht training, 1 keer in de week een interval, 1 keer in de week een rustig loopje en nog 1 keer in de week een duurloop!

Hoe het begon…

Het begon allemaal ongeveer een half jaar geleden in cafe de Stapmolen met een drankje in ons hand. “ Zullen we de halve marathon gaan lopen?”. Nee, zei Fab dat is veelste ver! Als we de halve marathon allebei gaan lopen, dan gaan we geld inzamelen voor een goed doel, toen gingen we er allebei voor! Ons doel was al snel bepaald, Alzheimer Nederland. We hebben er allebei van heel dichtbij mee te maken. Mijn vader heeft het nu bijna 6 jaar, het gaat langzaam achteruit met hem, maar we zouden het zo fijn vinden om te zorgen dat het stabiel blijft of zelfs dat het gaat verbeteren, maar dat gaat er helaas nog niet inzitten! Juist hierdoor willen we ervoor zorgen dat niemand meer te maken gaat krijgen met deze vreselijke ziekte!

Meer dan 250 Oosterhouters

Nu een half jaar na onze afspraak in de Stapmolen zitten we ondertussen op meer dan 250 lopers die zich bij ons hebben aangesloten om voor dit goede doel te gaan hardlopen! Op 7 oktober zullen wij in onze felgroene shirtjes de straten van Breda belopen om zo ons doel van minimaal 15.000 euro te bereiken! Het mooiste is dat er veel vrienden van mij meelopen, die normaal nooit hardloopschoenen aan zouden trekken, maar door dat we dit voor ons goede doel doen, lopen ze bijna allemaal mee, FANTASTISCH vind ik dat wel!

Eigenlijk best trots!

We hebben dit kunnen realiseren door samen veel werk te verzetten en we hebben 16 bedrijven gevonden die ons hier volledig in steunen, PRACHTIG. Met wat we nu al bereikt hebben, durf ik best te zeggen dat ik heel erg trots op ons ben dat we hiermee bezig zijn ook nog verder zullen gaan! Afgelopen zondag hadden we de eerste van drie trainingen die aangeboden worden door Enforce aan onze lopers om zich optimaal voor te bereiden om de Singelloop. Hier waren ongeveer 25 hardlopers aanwezig verdeeld over 3 afstanden.  Ik heb de duurloop van 12 km meegelopen.

Even kort mijn trainingsweek van afgelopen: Maandag tot donderdagochtend heb ik krachttraining gedaan om fit te blijven. Dinsdag nog een ‘snelle’ 5 km gelopen en afgelopen donderdag avond een intervaltraining gedaan bij Enforce, die ook onze zondagtrainingen verzorgen. Hierbij weer een nieuw snelheidsrecord gezet met net iets meer dan 26 km/h tijdens het lopen. Nu nog een dagje werken om vervolgens aanstaande zondag de Ten Miles te lopen in Tilburg als voorbereiding op de halve marathon in Breda. Ik laat jullie in mijn volgende blog weten hoe dit gegaan is! Ik ben al aan het aftellen tot 7 oktober!

Het is inmiddels na 00:00 uur, dus nog maar 36 dagen!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen