Zondag ‘Japandag’ bij Glaskoning Twins wegens afscheid Shogo Nakashima

Foto: Glaskoning Twins

Op zondag 9 september 2018 wordt bij De Glaskoning Twins wederom de zogenaamde Japandag georganiseerd. Ditmaal in het kader van het afscheid van onze Japanse werper Shogo Nakashima. Er zijn Japanse drankjes en hapjes en de Japanse ambassadeur zal als hoofdgast de eerste bal gooien in de wedstrijd tegen HCAW uit Bussum.

door Bert Huijben

Japanse ambassadeur gooit eerste bal

Rondom dit afscheid van onze huidige Japanse werper van De Glaskoning Twins, Shogo Nakashima, zullen diverse hoogwaardigheidbekleders aanwezig zijn. De burgemeester van Oosterhout Marcel Fränzel en meerdere van zijn wethouders zullen acte de presence geven. Ook de gedeputeerde van onze provincie Bert Pauli zal aanwezig zijn. Uiteraard is de Japanse ambassadeur in Nederland Hiroshi Inomata ook dit jaar weer hoofdgast. Hij gooit weer, vooraf aan de wedstrijd van De Glaskoning Twins tegen HCAW uit Bussum, de eerste bal. Dit is de laatste wedstrijd van Twins in de play-offs van de kampioenspoule.

Loterij voor Jeugdtraining

Zoals gewoonlijk worden er op de Japandag door Twins loten verkocht, ten bate van de honk- en softbal jeugdtraining en aanschaf materiaal. De loten kosten € 2,50 per stuk en de trekking is op 9 september 2018, na de wedstrijd om 18.00 uurop het honkbalveld van De Glaskoning Twins. De volgende prijzen zijn te winnen:

  • Een teppan-yaki voor 4 personen t.w.v. € 300,= bij Oriental Green House uit Eindhoven;
  • Een lunch voor 2 personen bij restaurant Yamazato in het Okura hotel in Amsterdam;
  • 4 entree kaarten voor het Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden;
  • caps van honkbalclub Rakuten Eagles uit Sendai;
  • caps van honkbalclub Yakult Swallows uit Tokyo, het oude team van onze werper Shogo Nakashima;
  • diverse honkbal spulletjes uit Japan!
  • Oud Twinslid en topwerper in Japan Rick van den Hurk heeft ook gesigneerde honkbalspullenspullen van de Softbank Hawks opgestuurd voor de loterij;

Drie culturen komen samen

Om 12.00 uur is het ‘ball-parc’ op Sportpark Slotbosse Toren open voor een dag waarop drie culturen samenkomen: de Nederlandse cultuur, de Amerikaanse honkbalcultuur en de eeuwenoude Japanse cultuur.

 

Reacties

article
35636
Op zondag 9 september 2018 wordt bij De Glaskoning Twins wederom de zogenaamde Japandag georganiseerd.
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180905/zondag-japandag-glaskoning-twins-wegens-afscheid-shogo-nakashima/
2018-09-05T06:10:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/09/04192007/Japan-day.jpg
Nieuws, Sport