Blog Erik: “De ergste 16 km uit mijn leven”

Foto: Erik Oomes

Op 7 oktober lopen diverse Oosterhouters mee met de Singelloop in Breda. Fabiënne Huisman en Erik Oomes proberen minimaal 15.000 euro op te halen voor Alzheimer Nederland onder de naam “Oosterhout loopt voor een Alzheimervrije generatie”. Zij zullen beiden regelmatig een blog verzorgen op Oosterhout Nieuws over hun ups en downs in de aanloop naar hun loop. Dit keer de tweede blog van Erik.

Nog 30 dagen te gaan

Zo nog 4 weken tot de grote dag! Wat word dat een mooie dag, we gaan nu richting de 300 lopers toe, allemaal in het groen door Breda heen. We krijgen zoveel leuke reacties van iedereen, ook iedereen die niet mee kan lopen komt volgens mij naar Breda om ons aan te moedigen! TOP!

Foto in de krant

Zoals jullie vorige week konden lezen ging ik afgelopen zondag de Ten Miles lopen in Tilburg ter voorbereiding op de halve marathon. Maar eerst mochten we op zondagochtend om half 9 op de foto voor BN de Stem! We hadden een groepje van 20 personen weten op te trommelen en moesten langs de beer rennen en er werden dan foto’s gemaakt! Dit stuk stond afgelopen woensdag in de krant, heel erg leuk! Ook hier kregen we weer leuke reacties op uit Oosterhout en Breda. Onze actie begint  nu echt te leven!

Tilburg Ten Miles

Hierna goed gegeten met veel koolhydraten zodat ik het goed kon volhouden tijdens de Ten Miles. Samen met mijn vriend Jeroen in de bus naar Tilburg om zonder parkeerstress ons optimaal te kunnen voorbereiden op onze loop. Op zo’n dag heb ik toch altijd wat wedstrijdstress omdat ik toch en goede tijd wil lopen voor mezelf. Mijn ouders, zus en nichtje kwamen kijken wat ik super leuk vond, ze komen eigenlijk altijd kijken als ik ergens een wedstrijd ga lopen. Helaas werd het geen fijne wedstrijd. Vanaf de eerste kilometers kreeg ik gelijk last van mijn buik, het leek wel op buikgriep. Na 5 kilometer kwam het er dus ook aan de bovenkant uit, dat luchten op! Ondertussen was ik mijn nichtje al tegengekomen met een spandoek, dus ik dacht ik kan niet opgeven en moet doorgaan! Hierna verplaatste mijn buikgriep naar beneden, dus dat loopt ook niet heel erg fijn. Snel een restaurantje in gerend even snel naar de wc en weer verder. Door mijn hoofd had het al een paar keer gespookt om te zeggen ik stop ermee! Maar iets in mij zei, nee gewoon doorlopen en gaan, als je dit kan dan word het de volgende keer alleen maar weer makkelijker! Maar wat was ik blij dat ik over de finish was en nog een keer een dixi op kon zoeken. Helaas kon ik niet genieten van de mensen die langs de kant iedereen aanmoedigde! Uiteindelijk 1 uur en 21 minuten over gedaan, terwijl ik hem eigenlijk onder de 1 uur en 8 minuten wilden lopen. Het waren de ergste 16 km die ik ooit heb gelopen! Helaas had Jeroen na 3 km ook last van zijn lies gekregen, maar ook hij heeft hem uitgelopen op karakter! Dus allebei een beetje teleurgesteld weer in de bus terug naar Oosterhout. Het goede nieuws is dat we allebei weer hersteld zijn!

Mooi op koers

De rest van de week weer gewerkt en getraind, dus we liggen weer op koers voor een mooie tijd tijdens de Singelloop! Aankomende weken heb ik een lekker weekje vakantie met mijn vriendin. Even uitrusten van deze mooie lange zomer hard en veel werken! Lekker ontspannen in Ibiza in het zonnetje op het strand! Maar het eerste wat ik in mijn koffer ga stoppen zijn mijn hardloopschoenen, die gaan gewoon mee! Ook op vakantie word er gewoon getraind!

Sponsoring komt langzaam op gang

De sponsoring komt nu ook langzaam op gang we zitten op 11% van ons streefbedrag, dus wie helpt ons naar de 100%!!? Tot volgende week weer en voor alle lopers vergeet niet te trainen!

Erik

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen