Twins wint en verliest op één dagFoto: CC0 Creative Commons / Pexels

Op één dag winnen en verliezen klinkt misschien wat raar, maar het is wat De Glaskoning Twins overkwam. Eerder op de dag werd het staartje van de verregende wedstrijd van vrijdagavond uitgespeeld voordat men aan de eigenlijk geplande wedstrijd van vandaag kon beginnen. 
De verregende wedstrijd werd door Twins gewonnen met 5-2, de volledige wedstrijd werd met 2-1 verloren. Door Chris Kabout

Op vrijdagavond stond Koen Postelmans verrassend als startende werper op de heuvel. De werper die normaliter in het tweede van Twins speelt gooide een dijk van een wedstrijd. In zes innings stond hij slechts drie honkslagen toe en zette hij zeven man met drie slag aan de kant. Toch kreeg hij niet de winst achter zijn naam omdat zijn vervanger in de zevende inning een punt toestond waardoor de stand gelijk werd. Twins had in de tweede inning een 1-0 voorsprong genomen maar die marge van één punt bleek dus niet groot genoeg.

Nadat Twins in de negende inning niet had gescoord, brak de hemel open en was het door de vele regen niet meer mogelijk de wedstrijd uit te spelen. Dus werd het restant verplaatst naar vandaag. 
Nadat Jan Evertse HCAW in de negende inning van scoren af had gehouden was een verlenging nodig.

Nadat beide ploegen in de tiende inning niet gescoord hadden, leek het erop dat Twins ook in de elfde inning zou gaan scoren omdat er twee snelle nullen werden gemaakt. Maar met twee nullen wist Twins de honken toch vol te krijgen. Op een honkslag van Nick Peels scoorde Shurman Marlin vanaf het derde honk en bereikte Bob van der Meer het derde honk. Een doorgeschoten bal stelde Van der Meer in staat te scoren en Nick Peels het tweede honk te bereiken. Nadat Nick Peels scoorde op een honkslag van Brian Biezen kon de laatste scoren op een honkslag die Bram Grooten naar het linksveld sloeg.

Jakob Syrén gooide drie sterke innings maar had het in de tweede helft van de elfde inning kreeg hij het toch moeilijk en liet hij de honken volstromen. HCAW wist nog één keer te scoren maar daar bleeft het bij. Jakob kreeg de winst achter zijn naam bij geschreven en Bram Grooten sloeg 1 uit 2 waarmee hij de beste slagman voor Twins was.

De tweede wedstrijd werd nipt verloren

Twins keek al in de eerste inning tegen een achterstand aan. Misja Harcksen, die al een paar weken last heeft van een zeurende blessure werd in de tweede inning vervangen door Pastor Chavez Martinez die zes sterke innings gooide. 
Twins kwam dichtbij de gelijkmaker in de zevende inning toen Bob van der Meer op het tweede honk stond en Jarreau Martina een grondbal naar het linksveld sloeg. Bob van der Meer kwam van het tweede honk, rondde het derde honk en stormde naar thuis waar hij werd uitgetikt door een aangooi uit het linksveld.

Toch maakte Twins uiteindelijk gelijk in de achtste inning. Met de honken vol peuterde Nick Peels een vrije loop los waardoor alle lopers opschoven en Twins de gelijkmaker kon scoren. 
Uiteindelijk ging de wedstrijd in de negende inning verloren. Thijs Steenwijk, die HCAW in de achtste inning van scoren had afgehouden, gaf met alle honken bezet een honkslag op aan Vince Rooi waardoor HCAW het winnende punt kon scoren. 

Bob van der Meer en Shurman Marlin sloegen beiden 2 uit 4 en waren daarmee de beste slagmensen voor Twins vandaag.

Morgen speelt Twins op Japan Day de laatste wedstrijd van het seizoen. Sportpark de Slotbosse Toren opent al om 12:00 uur haar poorten. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Reacties

article
35772
Op één dag winnen en verliezen klinkt misschien wat raar, maar het is wat De
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180908/twins-wint-en-verliest-op-dag%e2%80%a8%e2%80%a8/
2018-09-08T19:33:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/08/05212604/honkbal-baseball.jpg
Nieuws, Sport