Water doelgroepenbad Warande naar 32 graden tijdens pilot

Foto: De Warande

De Warande is er voor iedereen, ook voor personen met bijvoorbeeld reuma of andere chronische aandoeningen. Maar met name voor mensen met een thermische beperking is het water te koud. Daarom start op zondag 16 september een pilot om de temperatuur te verhogen naar 32 graden.

Eerder al verhoogd

In 2017 werd de temperatuur van het zwemwater daarom al verhoogd naar 31 graden. Ton Schellekens van het voormalige Gelijkheid Past Oosterhout is dat nog steeds te koud. ”Reumapatiënten of mensen met andere chronische aandoeningen moeten in beweging blijven. In het water gaat dat gemakkelijker, maar voor veel van hen is 31 graden te koud, waardoor ze verstijven”, aldus Schellekens.

Proefperiode

De proefperiode van de temperatuursverhoging duurt een half jaar en zal goed geëvalueerd worden. Voor en tijdens de proefperiode zal door Jois Merkx van Fysiotherapie de Warande onderzoek gedaan worden naar het effect van de temperatuursverhoging. De effecten van deze temperatuursverhoging, op zowel zwemmer als bezoekersstroom, zullen in belangrijke mate bepalen of deze temperatuurstijging blijvend zal zijn.

De Warande is voor iedereen

Eerder is al gebleken dat Gemeente Oosterhout het belangrijk vindt dat iedereen kan sporten en spelen op De Warande. Alle zwembaden waren al voorzien van een invalidelift en een zogeheten luie trap, maar zijn er bij aanvang van het zomerseizoen allerlei aanpassingen verricht en is de beleeftuin geopend.

Open zwemdag

Ben jij ook benieuwd naar de temperatuursverandering in het doelgroepenbad? Kom dan gratis zwemmen tijdens de Open Zwemdag op zondag 16 september tussen 10.30 en 14.30 uur. Tijdens het familiezwemmen is het doelgroepenbad van 10:30 tot 12:00 uur beschikbaar voor baby’s en peuters. Vanaf 13:00 uur zakt de beweegbare bodem en zijn alle volwassenen welkom om de temperatuursverandering te ervaren. Deze open zwemdag is gratis, dus hoeft alleen de zwemkleding worden meegenomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen