Weer een stapje dichterbij in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester

Foto: Beeldbewerking: Oosterhout Nieuws

Afgelopen week heeft de vertrouwenscommissie die de sollicitatieprocedure voor de nieuwe burgemeester van Oosterhout begeleidt, een brainstorm georganiseerd samen met inwoners en ondernemers. De commissie neemt alle input mee in de verdere procedure in de zoektocht naar onze nieuwe burgemeester.

‘Verbinder’?

De vertrouwenscommissie bestaat uit de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Doel van de brainstorm was om onderwerpen uit de profielschets verder tastbaar te maken en kennis uit te wisselen. Zoals: “Wat is een ‘verbinder’ en hoe kom je er tijdens het sollicitatiegesprek achter of een kandidaat inderdaad een ‘verbinder’ is?”

20 sollicitanten

Eind juli werd al bekend dat er 20 personen hadden gereageerd op de openstaande vacature. Van de 20 sollicitanten hebben er 18 nu een hoofdfunctie in het openbaar bestuur. Het zijn burgemeesters, oud-burgemeesters, wethouders of andere overheidsfunctionarissen. Twee kandidaten komen uit de particuliere of vrijeberoepensector. 

Het vervolg

In september/oktober zal de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad sollicitatiegesprekken voeren met een aantal geselecteerde kandidaten. De verwachting is om de nieuwe burgemeester eind dit jaar te kunnen verwelkomen.

Reacties

article
35891
Afgelopen week heeft de vertrouwenscommissie die de sollicitatieprocedure voor de nieuwe burgemeester van Oosterhout begeleidt,
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180913/weer-stapje-dichterbij-zoektocht-naar-nieuwe-burgemeester/
2018-09-13T06:19:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/05/20075440/burgemeester-vraagteken.jpg
Gemeente, Nieuws