Opruim-peloton trekt vanaf De Katjeskelder de bossen in

Foto: Roompot Vakantieparken

Twee vrijwilligers-pelotons zullen zaterdag 15 september vanaf Roompot vakantiepark De Katjeskelder de natuur in trekken om deel te nemen aan ’s wereld grootste opruimactie. De deelnemers gaan in twee shifts om 10.00 en 13.00 uur gezamenlijk de bossen in om zwerfafval op te ruimen.

Opruimen van zwerfvuil

Het peloton start met een warming-up onder leiding van de mascotte van het vakantiepark Koos Konijn. Vervolgens trekken alle vrijwilligers, gewapend met een speciale tas met benodigdheden, naar plekken waar veel afval rondslingert. De buurtbewoners, personeelsleden en bezoekers van het vakantiepark slaan vervolgens het soort afval dat zij aantreffen en een foto ervan op in de Cleanup-app. Deze app wordt door alle deelnemers wereldwijd gebruikt.

E-bike verloting

De Katjeskelder is een van de 29 parken van Roompot die deelnemen aan deze dag. De vakantie-aanbieder stelt voor deze actie aan alle gasten gratis fietsen beschikbaar en onder deze deelnemers wordt als extra stimulans een Roompot E-bike verloot. Op de fietsroutes naar de opruimlocaties staan containers waarin het verzamelde afval kan worden gedropt. Roompot draagt zorg voor een verantwoorde afvoer. “We verwachten Nederland vrij te maken van duizenden stuks zwerfafval”, aldus manager operations Jacqueline Baaijens.

Wereldwijde Cleanup Day

Het is de eerste keer dat Cleanup Day wereldwijd wordt georganiseerd. In totaal gaan 150 landen met miljoenen vrijwilligers de strijd aan tegen zwerfafval. World Cleanup Day start om 10.00 uur ’s ochtends in Nieuw-Zeeland en eindigt 36 uur later in Hawaï.

Reacties

article
35937
Twee vrijwilligers-pelotons zullen zaterdag 15 september vanaf Roompot vakantiepark De Katjeskelder de natuur in trekken
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180914/opruim-peloton-trekt-vanaf-katjeskelder-bossen/
2018-09-14T07:10:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/09/14070948/Roompot-Koos-Konijn-cleanup.jpg
Nieuws