Zing mee tijdens de Open Repetitie van het Oosterhouts Mannenkoor

Foto: Oosterhouts Mannenkoor

Altijd al graag willen zingen maar nog niet het juiste ensemble gevonden? Kom dan maandag 17 september tussen 20.00 uur en 22.00 uur naar de Open Repetitie bij het Oosterhouts Mannenkoor in ’t Heem aan de Lodewijk Napoleonlaan 71a in de wijk Oosterheide.

Versterking nodig

Het Mannenkoor is een begrip in Oosterhout maar wil graag versterking. 

Zingen in een koor heeft iets bijzonders. Samen zorgen dat een muziekstuk mooi tot zijn recht komt. Je hebt koren in allerlei soorten en maten. Een speciale groep is hierbij toch wel het mannenkoor. Heldere tenoren krijgen er bij hun optreden ondersteuning van het bronzen stemgeluid van baritons en bassen waardoor het geluid een bijzonder vol en karakteristiek geluid krijgt. 
Het Oosterhouts mannenkoor heeft een dertigtal leden. Het gezelschap is een begrip in Oosterhout. Toch voert het koor deze naam pas sinds 2004. Vanaf 1959 tot 2003 trad het koor aan als Herenkoor Nazarethparochie. Nadat de kerk sloot is het koor blijven bestaan. De naam is veranderd en het repertoire is uitgebreid en aangepast maar het enthousiasme bleef.

Breed repertoire

Het koor zingt klassieke werken zoals het Slavenkoor uit Nabucco, Venerabilis barba capucinorum van Mozart, het Vilja-lied van Franz Lehar, Schuberts Der Lindenbaum als ook het beroemde La Montanara. Maar het mannenkoor verloochent ook haar oorsprong niet. Nog altijd is het in staat om het Panis Angelicus of het Ave Verum op indrukwekkende wijze te vertolken. Daarnaast staan ook Negro-sprituails op het repertoire.
Ook het lichtere werk wordt niet geschuwd. Met geestdrift zingt het koor nummers uit Les Misérables en My Fair Lady. En rond de kerstdagen kan het Mannenkoor putten uit een ruim arsenaal Kerstliederen. Huub Leijten is de dirigent van het koor. Leon Schenkels begeleidt het koor tijdens optredens op de piano.

Reacties

article
35850
Altijd al graag willen zingen maar nog niet het juiste ensemble gevonden? Kom dan maandag
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180914/zing-mee-tijdens-open-repetitie-oosterhouts-mannenkoor/
2018-09-14T07:11:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/09/11074223/Oosterhouts-Mannenkoor.jpg
Nieuws