Morgen is het Eastwoodstock: “Het meest relaxte festivalletje van het zuiden”

Foto: Stichting BOCK

Wat ooit begon met vier steigerpijpen, een verkregen zeildoek, tachtig euro aan flyers en vier bevriende bandjes, is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het meest relaxte festivalletje van zuiden. Eastwoodstock, Perkfeesteditie 2018, dit jaar op zondagmiddag 23 september van 12.30 tot 19.30 uur bij voormalig zwembad De Blikken aan de Paterserf. Entree is traditioneel gratis.

Tent tegen de regen

Als er iets minder weer op komst is, moet je creatief zijn! En creatief zijn ze bij Stichting BOCK, dat is wel duidelijk. Dit jaar wordt het dus de eerste overdekte editie van Eastwoodstock, want er is een grote feesttent weggezet op het grasveld voor voormalig zwembad de Blikken. Zelfde sfeertje, zelfde sound, leuk publiek, nog steeds gratis, alleen dan met een tent erboven!

Hoe het ooit begon

De eerste editie van Eastwoodstock werd in 2015 opgetuigd om eens ander publiek naar een kunstexpositie op hun toenmalige locatie ’t Zandoogje te krijgen. Het muziekfeestje toen smaakte naar zoveel meer dat het nu na drie jaar tijd is verworden tot een festival van regionale allure. Maar, zegt organisatrice Fen van der Kruit: ‘we spraken ooit als BOCK met de gemeente af dat we zouden proberen het allemaal wat leuker te maken in Oosterhout. Eastwoodstock is dus één van de cadeautjes die wij aan de stad geven. Door fijne lokale leveranciers, enkele bijdrages van sponsors en samenwerking met lokale ondernemers kunnen we de toegang gratis houden en zijn de consumpties voor prettige prijsjes. En met de line-up, het veelzijdige en heerlijke eten en drinken en de extra ambiance is een volwassen festival voor iedereen bereikbaar!’

Line-up

Eastwoodstock heeft door de jaren heen al heel wat prachtige artiesten mogen verwelkomen. Ook dit jaar is het aanbod divers, zelfs internationaal. Rond 12.30 uur zal het nieuwste lokale muzikale trio Kaal Kabaal tijdens het burenuurtje (maar ook voor andere bezoekers) de koffie en andere consumpties beter doen smaken. Net voordat Aron en Dorona van Gare du Nord het podium op zullen gaan, wordt Eastwoodstock 2018 officieel geopend. Ook die traditionele opening belooft weer bijzonder te worden. Brassband De Band opent het noordpodium, waarna op zuid Starfish Soulstew het stokje overneemt. Deze soulband opent binnenkort ook festival Bruisend Ginneken. Uit Ierland komt de folkband Blacksox, welke twee keer optreedt met traditionele Ierse folkmuziek en prachtige covers. Tussen die twee optredens door staat de elfkoppige Joe Cocker-coverband Almost Cockerop de ruim bemeten planken van het zuidpodium. Als afsluiter strikte BOCK de geslepen oude rockers van Van Brenghe. Zij trappen om ongeveer 18 uur af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen