Volgende week open kunstweekend in het atelier van Lia de Craen in voormalig bankkantoor

Foto: Lia de Craen

Op 28, 29 en 30 september stelt kunstenares Lia de Craen haar atelier in het voormalige bankkantoor van ABN/Amro aan het Arendsplein 70 open tijdens het Open Kunstweekend. Je kunt tussen 14.00 en 17.00 uur een kijkje nemen. De entree is gratis.

Lia de Craen

Na de Pabo studeerde Lia de Craen van 1977-1981 aan de tekenacademie te Breda. Sinds 2006 is ze fulltime en professioneel met de kunst bezig. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Beweging, verandering en vergankelijkheid van de levenscyclus fascineren de kunstenares: “Het leven is, net als de natuur, niet te voorspellen. Het besef dat het oude het nieuwe al in zich heeft is wat ik wil weer geven in mijn kunstwerken. Ik trek regelmatig de natuur in om foto’s te maken van wat me inspireert. Foto’s, maar vaak ook schetsen of kleurenstudies vormen het beeldmateriaal voor een nieuw werk.”

Structuur en compositie

Lia zoekt in haar werk naar verrassende composities en vormen. Naar gelaagdheid en weloverwogen kleurgebruik. Met verschillende grondstoffen zoals cement, pasta, zand of grind modelleert ze op het doek structuren tot de juiste spanning in het werk bereikt is. Met schildertechnieken voegt de kunstenares daarna toe of neem weg tot laag na laag het beeld ontstaat dat de abstracte essentie weergeeft van het oorspronkelijke en natuurlijke beeld.

Gastexposanten

Lia ontvangt ook enkele gastexposanten op haar locatie. Zo exposeert Karin Hulst tijdens het Open Kunstweekend met papieren plastieken, Jeanne van Bragt met portretten van gaas, Cilia Snoek met stenen beelden en Monique van de Ven met keramiek. Het atelier van Lia is ook iedere vrijdagmiddag geopend voor kunstliefhebbers tussen 13.00 en 17.00 uur en het laatste weekend van oktober is er wederom een open kunstweekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen