Gouden gemeentespeld voor slagwerkdocent Toon Oomen

Toon Oomen en burgmeester Fränzel
Toon Oomen en burgmeester Fränzel
Foto: Gemeente Oosterhout

Toon Oomen wilde een nieuwe periode in zijn leven (pensioen) graag inluiden met een feestje, een muzikale happening in de vorm van een concert met vrienden die hij om allerlei redenen bijzonder waardeert. Afgelopen zondag gebeurde dat in de vorm van een bijzondere Sunday Session van de Frits Bayens Big Band. Tijdens dat concert speldde burgemeester Marcel Fränzel bij Toon Oomen de gouden gemeentespeld op. Oomen ontvangt deze onderscheiding voor zijn grote inzet voor muzikaal Oosterhout.

43 jaar drumlessen

Na een leven gewijd aan het overbrengen van zijn muzikale kennis in de gemeente Oosterhout heeft Toon Oomen onlangs zijn drumstokken overgedragen aan een nieuwe generatie. Meer dan 43 jaar sloeg zijn vonk over op jonge slagwerkers bij h19. Toon is een begrip in cultureel Oosterhout. Elke leerling een eigen bijnaam. Kenmerkend voor Toon is zijn oog voor wat zijn leerlingen nodig hadden om zich te ontwikkelen door middel van de liefde voor muziek.

Bekende drummers

Zijn slagvaardige carrière bracht vele grote namen in de Nederlandse drumwereld voort: Jimmy van den Nieuwenhuijzen (Van Velzen), Mark Stoop, Hans Eijkenaar, Hans van Oosterhout, Stefan van Oosterhout, Jurgen Damen, Dirk de Nijs, de andere Toon Oomen, Marc Schenk, Eva Korse, Job Verweijen en vele anderen. Zonder de resultaten van de lessen van Toon zou het Nederlandse muzieklandschap anders klinken. Zijn eigen leerlingen stroomden door naar vakopleidingen en bands en kwamen terug naar Oosterhout om bij h19 zelf weer les te komen geven. Zo zal zijn kennis en geluid nog lang naklinken. Onvergetelijke slagwerkevenementen zoals Boem Paukeslag in combinatie met de Drakenbootraces en slagwerkdagen staan in het geheugen en trommelvlies gegrift. Projecten in het onderwijs, onvergetelijke optredens, een herkenbaar gezicht en geluid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen