Lezing ‘Presentie als levenskunst’ van Madeleine Timmermann bij Park Zuiderhout

Foto: G.Lanting (CC BY-SA 3.0)

Op maandag 8 oktober geeft Madeleine Timmermann een lezing met als thema: ‘De ander nabij zijn: presentie als levenskunst’. De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, op de grens van Oosterhout en Teteringen. Entree is 5 euro per persoon en de aanvang is 19.30 uur.

Presentie

De presentietheorie en de presentiebenadering zijn in Nederland op de kaart gezet door Andries Baart. Presentie is hot. Maar wat is presentie eigenlijk? Hoe doe je dat, present zijn? En hoe houd je dat vol, zeker als de levensomstandigheden moeilijker worden? Madeleine Timmermann deed promotieonderzoek naar presentie in tijden van dementie. Ze zal u meenemen op een soort ontdekkingstocht. We beginnen met een stukje theorie over de oorsprong van presentie. Vervolgens gaat het verhaal met veel praktijkvoorbeelden over de essentie van presentie: de ander nabij zijn. Juist in de zorg, maar ook in het leven van alledag. Madeleine Timmermann is werkzaam in de ouderenzorg en verbonden aan hospice Roosdonck in Roosendaal.

Meer informatie

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, aan de Arnold Janssenlaan 46 op de grens van Oosterhout en Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 5,00 per persoon. Aanmelden is niet nodig. In de pauze wordt zelfgemaakte cake verkocht voor de aanschaf van een Tovertafel voor bewoners. De mogelijkheid bestaat om voor € 12,50 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Hiervoor is wel een reservering nodig, uiterlijk donderdag 4 oktober bij het Serviceteam, via [email protected] of (076) 578 40 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen