Morgen start Rijkswaterstaat met werkzaamheden bruggen Marksluis en Sluis I

Foto: Google Streetview

Rijkswaterstaat voert tussen 27 oktober en 19 december werkzaamheden uit aan de bruggen bij de Marksluis en Sluis I. Hierdoor worden beide sluizen en de bruggen tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.

Afsluitingen

Door de werkzaamheden van Rijkswaterstaat is de oversteek van brug Marksluis (Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan) in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Deze werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 27 oktober 6.00 uur tot woensdag 21 november 2018 06.00 uur. Daarnaast is de oversteek van brug Sluis I (Wilhelminalaan) tijdelijk afgesloten van zaterdag 24 november 6.00 uur tot woensdag 19 december 2018 06.00 uur. Voor beide bruggen geldt dat Rijkswaterstaat omleidingsroutes inzet voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast komt er een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsverkeer. De vaarweg zal gedurende de werkzaamheden gestremd zijn. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Werkzaamheden brug Marksluis en brug Sluis I

De sluiscomplexen met bijbehorende bruggen dateren van begin jaren ’70. De afgelopen jaren zijn er regelmatig en op vakkundige wijze onderhoud en modificaties uitgevoerd. De hoofddraaipunten van de brugvallen, de scharnieren waardoor het brugdek geopend kan worden, zijn nog niet aangepakt. Deze zijn nu aan de beurt en moeten vernieuwd te worden. Om de werkzaamheden aan de draaipunten te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat de brugvallen worden gedemonteerd en voor enkele weken op de naastgelegen sluisterreinen worden neergelegd. Zo kunnen de draaipunten vernieuwd worden. De brugvallen worden met behulp van een telescoopkraan op de vaste wal gedemonteerd. Nadat de hoofddraaipunten van de brug zijn vernieuwd, zullen de brugvallen weer op zijn oorspronkelijke plaats worden gemonteerd. Gedurende de realisatie van de werkzaamheden aan de brug en draaipunten zullen er bij de brug van de Marksluis ook een aantal maatregelen worden genomen om het rijdek voor- en achter de brug te verbeteren. Hierdoor zal de geluidsproductie afnemen.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de bruggen Marksluis en Sluis I? Bel dan met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen