Voedselbank zoekt vrijwilligers voor actie ‘Boodschap voor een ander’

Actie bij AH Arkendonk in 2017
Actie bij AH Arkendonk in 2017
Foto: Albert Heijn Arkendonk

Onder het motto “Een boodschap voor een ander” organiseert Goederenbank De Baronie, in de volksmond ‘de voedselbank’, dit jaar weer voor de veertiende keer een inzamelactie 22, 23 en 24 november. Hiervoor zoekt de voedselbank nog extra vrijwilligers.

Een boodschap voor een ander

In supermarkten in Oosterhout, Dongen, Raamsdonksveer, Geertruidenberg en ‘s Gravenmoer worden producten ingezameld voor mensen die in armoede leven. Het winkelend publiek wordt gevraagd de actie te ondersteunen door iets extra’s te kopen en aan de Goederenbank ter beschikking te stellen. Het gaat om droge en houdbare ongekoelde basisproducten. Voorbeelden hiervan zijn: rijst, meel, koffie, thee, cacao, suiker, zoet beleg voor op brood, chocomelk, yoki-drink, schoonmaakmiddelen, waspoeder en toiletartikelen zoals tandpasta en shampoo.

Waarom deze actie?

In een tijd waarin mensen vanuit de gedachte van individualisering geacht worden hun eigen boontjes te doppen, is het haast vanzelfsprekend dat sommigen buiten de boot vallen. Een oorzaak is b.v. ongeletterdheid, anderen hebben geen sociaal netwerk van waaruit zij ondersteunt worden, weer anderen hebben te kampen met langdurige ziekten. Kortom, redenen genoeg waarom in deze regio dringend behoefte is om zo’n 300 gezinnen te ondersteunen met o.a. een wekelijks voedselpakket.

Nieuwe vrijwilligers nodig!

Elk jaar zet een groot aantal vrijwilligers zich in om deze winkelactie tot een succes te maken. Dit is een unieke kans voor jou om iets te betekenen voor mensen met (financiële) noden, die in jouw straat kunnen wonen. Wil jij ook minimaal een dagdeel van 4 uurtjes mee doen? Bel dan voor meer informatie bellen met de coördinator Annita Kooijman: 06 435 869 84 of 0162 471 937. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen