Oelbert haalt met Urban Run ruim 3000 euro op voor Edukans

Foto: oelbert.nl

Op dinsdag 20 november werd door leerlingen van het Oelbert een Urban Run gelopen om geld op te halen voor Edukans, een stichting die onderwijs aan kansarme kinderen in onder andere Afrika wil verbeteren. 

Ongebruikelijke plaatsen

Een urban run is een populair hardloop-evenement dat overal ter wereld opduikt. Lopers lopen langs gebruikelijke en ongebruikelijke plaatsen. Het Sint-Oelbertgymnasium steunt Edukans al voor het vierde jaar. Eerder organiseerde de school al de Oelbert Colorrun, de sportmarathon Oelbert Light it Up for Malawi en het Oelbert Hotel, waarbij leerlingen de nacht doorbrachten op een unieke locatie: hun eigen klaslokaal. Dit jaar, bij de Oelbert Urban Run, renden meer dan honderd leerlingen door bijzondere locaties in de directe omgeving van het Sint-Oelbertgymnasium.

Opvallend parcours

Het parcours ging dwars door de school en recht door de gymzaal, maar daar bleef het niet bij. Deelnemers renden ook door het clubgebouw van hockeyclub De Warande en door de tuin van zorgcentrum Buurstede. Ook het Openluchttheater was opengesteld en onderdeel van het parcours. Bijzonder was ook dat de lopers ook door voormalig Zwembad De Blikken liepen. Een unieke ervaring, met dank aan Stichting BOCK. Om de deelnemers extra te motiveren was er ook stimulerende muziek van een DJ.

Ruim 3000 euro!

De feestelijke stemming bleef ook na de finish van de Oelbert Urban Run in stand, want er werd bekendgemaakt dat er ruim 3000 euro opgehaald is voor Edukans! Daarmee kunnen veel scholen en dus schoolkinderen in Malawi geholpen worden. In maart zal Oelbertaan Jasmijn Commeren zelf naar Malawi afreizen om daar zelf mee te gaan helpen het onderwijs te verbeteren. Ook zal ze haar verhalen mee terugbrengen naar het Oelbert en haar schoolgenoten vertellen over haar ervaringen in Afrika.

Sponsorgelden

Het Sint-Oelbertgymnasium is trots op alle leerlingen die zo hard hun best hebben gedaan om zoveel mogelijk sponsorgelden op te halen. Klas 1E haalde in totaal het meeste op en gaat zodoende met z’n allen een middag bowlen. Veel leerlingen hebben enorm veel geld opgehaald, maar Sep van den Burg uit klas 1D spande de kroon: in totaal haalde hij ruim 220 euro op. Hij won daarmee een mooie laptop, die gesponsord werd door The Rent Company. En zonder de inzet van zorgcentrum Buurstede, het Openluchttheater, hockeyclub De Warande en Stichting BOCK was de Oelbert Urban nooit zo mooi geworden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen