Gemeente draagt symbolisch bedrag bij aan nieuw Generaal Maczek Memorial

Artist impression
Foto: maczekmemorial.nl

Naast het Pools Militair Ereveld in Breda zal het Generaal Maczek Memorial gerealiseerd worden. Dit nieuwe memorial wordt dé herdenkingsplek in Nederland waar de opofferingen die de Poolse militairen gedurende de Tweede Wereldoorlog hebben geleverd in blijvende herinnering worden gehouden.

Bevrijding 1944-1945

De organiserende stichting vraagt de gemeenten die in 1944 en 1945 zijn bevrijd door de 1e Poolse Pantserdivisie onder leiding van Generaal Maczek een symbolische bijdrage van 1944 euro te leveren aan de realisatie van dit monument. Met de bijdrage aan het memorial onderstreept het college de waardering voor de grote offers die de Poolse militairen hebben gebracht bij de bevrijding van met name Dorst en Den Hout onze gemeente. Hun inzet mogen we nooit vergeten.

Generaal Maczek Memorial

Het Generaal Maczek Memorial komt bij het Pools Militair Ereveld aan de Ettensebaan in Breda. Het gebouw biedt plaats aan de permanente tentoonstelling van het Generaal Maczek Museum, een informatie en documentatiecentrum, een Chambre de Reflection en een filmzaal. Een enorme wand met beelden van de bevrijding door de Poolse troepen begeleidt de bezoekers tot in het gebouw. Op een moderne wijze wordt het verhaal van de inzet van de Poolse bevrijders verteld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden