Wie moet volgens jou de Cultuurprijs winnen?

Foto: Cultuurprijs Oosterhout

Wie hoort volgens jou de Cultuurprijs van de gemeente Oosterhout te winnen? Geef jouw mening op [email protected]

Dit verdient een prijs!

We hebben in Oosterhout een voorjaar en zomer vol evenementen en activiteiten achter de rug. Iedereen heeft kunnen genieten van oude en nieuwe initiatieven. Bij sommige zaken dacht je misschien heel even “Dit verdient een prijs!” Nu is jouw kans om daarvoor te zorgen. In Oosterhout wordt jaarlijks de Cultuurprijs van de gemeente uitgereikt en iedereen mag mensen, verenigingen, evenementen of activiteiten voordragen, waarvan zij vinden dat die daarvoor in aanmerking komt.

De Cultuurprijs

Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt aan een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die op een bijzondere manier bezig is met cultuur van Oosterhout. Daarnaast moet er een duidelijk verband met de gemeente Oosterhout zijn. Het wel belangrijk dat de winnaar gedurende langere tijd actief is.

Stimuleringsprijs

Verder kan iemand ook in aanmerking komen voor de stimuleringsprijs. Een prijs die toegekend wordt aan (jonge) talenten en nieuwe initiatieven op cultureel gebied. Een belangrijke voorwaarde om deze prijs te kunnen winnen is dat de kandidaat zich nog verder kan ontwikkelen of nog onvoldoende in de schijnwerpers staat. Ook hier moet er een duidelijke band met Oosterhout zijn.

Voordragen van kandidaten

Ken jij een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit waarvan je denkt dat die de Cultuurprijs of de Stimuleringsprijs hoort te krijgen? Stuur dan een email naar [email protected] Geef in je mail duidelijk aan wie of wat je voordraagt. Probeer ook te motiveren waarom jij vindt dat de prijs naar jouw kandidaat hoort te gaan. Het is leuk als de voordracht met foto’s of filmpjes verduidelijkt wordt.

En dan?

Je kan jouw keuze insturen tot 10 januari 2019. Alle voordrachten worden dan beoordeeld door een vakjury. Zij zullen in overleg bepalen wie de winnaar van de Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs worden. De prijs zal in het begin van 2019 worden uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen