Kerstboomverbrandingen in Den Hout en Dorst

Foto: CC BY 3.0 - Donarreiskoffer

Het meerendeel van de Oosterhouters heeft de kerstboom inmiddels al het huis uitgezet of gaat dat de komende dagen doen. En in Dorst en Den Hout is er dan de traditionele Kerstboomverbranding!

Kerstboomverbrandingen in Dorst

Traditiegetrouw worden in de eerste dagen van januari kerstboomverbrandingen gehouden in Dorst en Den Hout.De kerstboomverbranding in Dorst is zondag 6 januari. De start is om 18.00 uur in de heilige Marcoenkerk. Daarna vertrek in lampionnenoptocht naar het maisveld aan het Sint Jorisveld. Daar wordt het vuur aangestoken.

Kerstboomverbranding in Den Hout

In Den Hout vindt de kerstboomverbranding plaats op zondag 6 januari om 19.30 uur, op het terrein tegenover het voormalige ponyveld aan de Herstraat. Je kunt jouw boom zondag meebrengen, of vooraf inleveren op zaterdag 5 januari tussen 14.00 tot 16.00 uur. De brandweer ziet er op toe dat alles veilig verloopt. De gemeente levert voldoende bomen aan op iedere locatie. Ook buurtbewoners kunnen daar hun kerstbomen achterlaten.

Geen kerstboomverbranding in Oosterhout

In de stad Oosterhout is helaas al jarenlang geen kerstboomverbranding meer. Je kunt je kerstboom gratis inleveren bij de milieustraat aan het Wilhelminakanaal-Oost 7. De milieustraat is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 8.00 uur – 16.30 uur. In week 2 worden kerstbomen huis-aan-huis ingezameld. U kunt uw kerstboom dan op de aanbiedplaats bij u in de buurt aanbieden, op de dag dat u ook uw plastic afval of oud papier buiten zet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen