Liever in de KluiZ dan ThuiZ: ‘Sing me softly of the blues’

Foto: Aron Raams

Op woensdag 16 januari een nieuw concert met als titel ‘Sing me softly of the blues’ in de serie Liever in de KluiZ dan ThuiZ in Theater de Bussel. Aanvang 20.30, kaartje 15 euro incl pauzedrankje.

Change of plans

Eerder deze week belde Jan Wirken in paniek op dat de stercellist uit Italië is afgehaakt. Daarmee is zijn hele project in duigen gevallen en nu zien zijn bandleden er toch vanaf. Sterker nog, de hele tour is gecanceld. Maar er is een geweldig alternatief en het wordt morgen een prachtige jazzavond met:

  • Tom Beek (tenorsax)
  • Frank Montis (hammond/vocals)
  • Aron Raams (gitaar)
  • Marc Schenk (drums)

Sing me softly of the blues

Hier is het probleem: je bent al veertig jaar verliefd op de blues. Maar je bent een academisch geschoolde, blanke Europeaan. Je bent niet geboren aan de oevers van de Mississippi of in de swamp van New Orleans. Wel in een keurig aangeharkte Nederlandse nieuwbouwwijk. Dat wringt. Toch is de drang om de blues te spelen zo sterk, dat je besluit om het op je eigen manier te doen. Want waar je vandaan komt of wie je bent, maakt niets uit. Bij blues gaat het maar om één ding: dat je méént wat je speelt.

Oer-riffs en diepe ritmes

In het programma ‘Sing me softly of the blues’ draait het om muziek met het hart op de tong. De taal die iedereen herkent. Met oer-riffs en diepe ritmes. De bron van de westerse muziek. Perfecte mensen? Die bestaan niet in de blues. Je zingt juist over je kwetsbaarheid, je gebreken, je teleurstelling, je verdriet. Gooi het eruit. In het programma ‘Sing me softly of the blues’ draait het om muziek met het hart op de tong. De taal die iedereen herkent. Met oer-riffs en diepe ritmes. De bron van de westerse muziek. Perfecte mensen? Die bestaan niet in de blues. Je zingt juist over je kwetsbaarheid, je gebreken, je teleurstelling, je verdriet. Gooi het eruit.

 

 

'

Reacties

article
39436
Liever in de KluiZ dan ThuiZ: 'Sing me softly of the blues'
Op woensdag 16 januari een nieuw concert met als titel ‘Sing me softly of the
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20190116/liever-in-de-kluiz-dan-thuiz-sing-me-softly-of-the-blues/
2019-01-16T06:56:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/16065631/Aron.jpg
Agenda, Nieuws