Zondag de 10e Cross for the Crocus voor de strijd tegen kanker

Foto: Cross for the Crocus

Op zondag 24 februari 2019 wordt de 10e Cross For The Crocus gereden. Een jubileumeditie met een aantal leuke extra’s in het parcours en na afloop een gezellige afsluiting.

Speciale mountainbiketocht

De Cross blijft een zeer speciale mountainbike toertocht, waarbij het inschrijfgeld voor 100% naar lokale kanker-gerelateerde goede doelen gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan KWF Oosterhout, Inloophuis Poppys en Stichting Op Den Alpe-Rijen. Dat we nog steeds volop moeten strijden tegen kanker is helaas een feit.

Meer dan 100.000 euro

Vorig jaar reden er maar liefst 1.179 deelnemers mee. Voor dit jaar hoopt de organisatie in ieder geval weer meer dan 1.000 mountainbikers te mogen verwelkomen. Daarmee zou een belangrijke mijlpaal worden bereikt, want dan is er in de 10 edities van de Cross For The Crocus bij elkaar meer dan € 100.000 opgehaald voor de kanker-gerelateerde goede doelen.

Goede verzorging

De Cros for the Crocus is een bijzondere toertocht. Behalve een fraai parcours met 3 afstanden waaruit gekozen kan worden, wordt er voor de bikers goed gezorgd. Er zijn bijvoorbeeld volop verzorgingsposten, verkeersregelaars, een goede start- en finishlocatie en ruime parkeergelegenheid. De 3 routes maken voor een deel gebruik van de MTB Tracks in onze regio. Deze staan als zeer goed bekend bij de mountainbikers. In aanvulling zijn er dit jaar in de routes enkele leuke elementen opgenomen, die de Cross uniek maakt.

Meer dan 80 vrijwilligers

Ook dit jaar werken velen mee aan de gehele organisatie van de Cross For The Crocus. Er kan gerekend worden op zo’n 80 vrijwilligers en op de inzet van maatschappelijke organisaties zoals de EHBO, Defensie, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Een groeiend aantal sponsors, partners en bedrijventeams ondersteunen de goede doelen van de Cross eveneens. Met de bijdragen van de sponsoren kunnen alle organisatorische kosten worden gedekt. Zo gaat het deelnemersgeld van alle bikers voor de volle 100% naar lokale goede doelen. Afgelopen editie, 2018, hebben de mountainbikers en sponsoren er voor gezorgd dat er een recordbedrag van € 16.000 kon worden uitgereikt aan de goede doelen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen