Nieuw open huis Frencken druk bezocht

Foto: MFC

Voor het eerst vonden de Open Huis-activiteiten van het Mgr. Frencken College plaats in een nieuwe omgeving. Op 15 en 16 februari konden potentiële leerlingen van de havo/vwo school in Oosterhout het nieuwe, moderne gebouw bewonderen. Ze liepen letterlijk van oud naar nieuw en – met behulp van Virtual Reality – zo de toekomst in.

Frencken laat je kiezen

Het Open Huis van het Mgr. Frencken College is afgelopen vrijdag en zaterdag druk bezocht. Het succesvolle concept ‘Frencken laat je kiezen!’ werd met actieve en informatieve themapleinen op een unieke manier voortgezet in een compleet nieuwe omgeving. De vijf Frencken-kernwaarden – dynamisch, modern, toekomstgericht, middenin de maatschappij en persoonlijke aandacht – werden door middel van opdrachten tot leven gebracht.

Actie en interactie

Er heerste een enthousiaste en dynamische sfeer met actie en interactie. Daarbij was er veel oog en belangstelling voor de nieuwbouw. Voor het eerst werden de ruime lokalen bezocht: de voorjaarszon benadrukte nog eens de lichte ruimtes. Ook werd de moderne grote sporthal divers ingezet; van een interactief Brugklasplein tot een sport en spel-Festival. Op het ‘Kiezen’-plein, dat uitzicht bood op de nieuwe aula, was er aandacht voor de brede brugklas versus de vwo-topklas en voor bijzondere extra keuzes, waaronder internationalisering, Jong Ondernemen, Econasium en Science.

Nieuwste technieken

De toekomstige leerling van het Frencken kreeg echt zicht op de moderne school met de nieuwste technieken. Met VR-brillen kregen bezoekers zicht op het tweede deel dat in augustus 2019 klaar is. De 3D-video van de nieuwbouw is ook te bekijken op het YouTubeKanaal van het MFC via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen