Lezing ‘De erfenis van bisschop Ernst’ bij Levenskunst Zuiderhout

Mgr. Ernst in 1980
Mgr. Ernst in 1980
Foto: CC BY-SA 3.0 nl

Toine van den Hoogen geeft maandagavond 11 maart een lezing bij Levenskunst Zuiderhout. De emeritus professor verbonden aan de Radboud Universiteit vertelt over de erfenis van bisschop Ernst. Entree 5 euro per persoon incl. koffie of thee.

Levensvisie

De in 2017 overleden Bisschop Ernst was een geliefde bisschop in het bisdom Breda. Van 1967 tot 1994 had hij de leiding over het bisdom. Hij werd vooral gewaardeerd voor de manier waarop hij zijn bisdom bestuurde. Hij liet mensen in hun waarde en benadrukte de eigen verantwoordelijkheid. Zijn gedachten werden gedragen door zijn geloof en levensvisie gebaseerd op die van filosoof Levinas. Toine van den Hoogen heeft zich verdiept in het leven van bisschop Ernst. Hij zal tijdens de lezing bij Levenskunst Zuiderhout ingaan op de achtergronden van de visie van de bisschop en de consequenties voor zijn pastoraal handelen.

Iedereen is welkom

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout op de grens van Oosterhout en Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Entree € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 12,50 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Hiervoor is wel een reservering nodig via mail: [email protected] of telefonisch 076 – 578 40 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen