Logo I AMSTERDAM serieus of 1 aprilgrap?

Foto: St. Promotie Oosterhout

Vrijdag kon je op Oosterhout Nieuws lezen dat de Stichting Promotie Oosterhout in week 14 het logo I AMSTERDAM op de Oosterhoutse Markt gaat zetten ter promotie van het ‘Amsterdam Eating District’. Maar hoe serieus is dit plan en is het toevallig dat 1 april ook in week 14 valt?

Letters op de Markt

“Oosterhout heeft absoluut de smaak te pakken! Dit voorjaar zet de stad zichzelf op de kaart als Amsterdam Eating District. De letters ‘I-Amsterdam’ krijgen vanaf week 14 een prominente plek op de Oosterhoutse Markt.” zo liet St. Oosterhout Promotie aan Oosterhout Nieuws weten. Het zou een onderdeel zijn van citymarketing, waarbij Oosterhout wordt gepromoot als het ‘Amsterdam Eating District’, nadat eerder Zandvoort werd omgedoopt tot Amsterdam Beach en Friesland tot het ‘Amsterdam Lake District’.

1 april?

Op onze redactie gingen voor publicatie de nodige belletjes rinkelen, omdat 1 april ook valt in week 14. Dat bleek ook uit de vele reacties op social media nadat wij het artikel hadden gepubliceerd. Ook een zoektocht naar de Stichting Promotie Oosterhout kwam al snel op een dood spoor. Ad van Oosterhout gaf echter per mail aan dat de stichting ‘in oprichting’ is, maar dat het een serieuze zaak betreft.

Videoboodschap van de wethouder

Vrijdagmiddag verscheen de onderstaande videoboodschap op de Facebookpagina van Stichting Promotie Oosterhout, waarin Wethouder van der Helm aangeeft dat het hele plan voor hem ook als een verrassing komt. “Het is niet ons idee (de gemeente Oosterhout red.), maar ik word hier wel enthousiast van.” zo zegt de wethouder. Ook hij heeft geen flauw idee wie er achter Stichting Promotie Oosterhout zitten. “We hebben eerder een illuster gezelschap gehad die met BOMBAST Oosterhout op de kaart hebben gezet… Ik weet niet wie hierachter zitten, maar ik ben erg benieuwd!”

Reactie St. Promotie Oosterhout

Ad van Oosterhout van Stichting Promotie Oosterhout geeft desgevraagd aan dat we vooral de Facebookpagina goed in de gaten moeten houden. “Durf te dromen. Durf groots te denken. Ga uit van je eigen kracht. Samen zetten we Oosterhout op de kaart!” Op 2 april zullen we weten of het een serieuze zaak of toch een geslaagde 1 aprilgrap is…

Actie Stichting Promotie Oosterhout

Ons persbericht is vanochtend verspreid. We kregen zojuist deze reactie van wethouder van der Helm doorgestuurd.

Geplaatst door St. Promotie Oosterhout op Vrijdag 22 maart 2019

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen