Gemeente gaat Ruimtelijke Toekomstvisie Arendshof opstellen

Foto: Arendshof

Belangrijk is dat in de Ruimtelijke Toekomstvisie Arendshof twee vragen beantwoord worden: hoe komt het toekomstige Arendshof er uit te zien? En wie zijn de gebruikers?

Ruimtelijke toekomstvisie Arendshof

In juni 2017 heeft de gemeenteraad van Oosterhout de Binnenstadvisie Oosterhout vastgesteld. Met deze visie hebben gemeentebestuur, ondernemers, winkeliers en pandeigenaren een belangrijke stap gezet op weg naar een aantrekkelijk en onderscheidend kernwinkelgebied. Aansluitend daaraan is er nu behoefte aan een ruimtelijke toekomstvisie van winkelcentrum Arendshof. Belangrijk is dat daarin twee vragen beantwoord worden: hoe komt het toekomstige Arendshof er uit te zien? En wie zijn de gebruikers?

Streven naar minder leegstand

De Binnenstadsvisie streeft onder andere naar minder leegstand. Dit kan worden bereikt door het realiseren van een compactere binnenstad en door het verminderen van het aantal vierkante meters aan vloeroppervlak winkels. De ambitie zoals vastgelegd in de Binnenstadvisie is om het aantal vierkante meters winkelvloeroppervlak in het centrum van Oosterhout terug te brengen en om hier meer ruimte te maken voor wonen en andere functies.

Toekomstbeeld

De verwachting is dat de komende jaren verschillende partijen (die actief zijn in winkelcentrum Arendshof) zich bij de gemeente zullen melden, omdat zij hun eigendom willen herontwikkelen. Dit vanwege de huidige ontwikkelingen, trends op het gebied van detailhandel en in het verlengde van de Binnenstadvisie.  Om hierop te anticiperen, is de gemeente van plan om als uitwerking van de Binnenstadvisie een ruimtelijke toekomstvisie voor winkelcentrum Arendshof op te stellen. Deze visie bestaat uit een gewenst ruimtelijk toekomstbeeld en spelregels, waaraan toekomstige initiatieven worden getoetst. Door een ruimtelijke toekomstvisie vast te stellen, wordt voorkomen dat ontwikkelingen versnipperd plaats vinden en kan samenhang tussen de diverse toekomstige ontwikkelingen worden gewaarborgd.

Proces

Om het opstellen van de ruimtelijke toekomstvisie mogelijk te maken, wordt in april door het college aan de gemeenteraad verzocht een voorbereidingskrediet ter beschikking te stellen. Zodra dit krediet ter beschikking is gesteld, kan worden gestart met de eerste voorbereidingen om te komen tot de ruimtelijke visie. Ondernemers, bewoners en pandeigenaren zullen tijdig geïnformeerd en betrokken worden bij dit proces, zo belooft de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen