Van Vollenhovenfestival tijdens Koningsdag in Oud Brabant

Foto: Trainhopper

Op Koningsdag 27 april staat de 15de editie van het Mr. Pieter van Vollenhoven Popfestival
op de agenda van Café Oud Brabant aan de Leijsenhoek. Optredens van Bluerock, One for the Road, Trainhopper en Impulse 5.0. Aanvang ca. 14.30, entree gratis.

Hoe het begon…

Het Mr. Pieter van Vollenhoven popfestival – in de volksmond Van Vollenhovenfestival – was eind jaren tachtig de opvolger van het roemruchte Kaaipopfestival in Wijkcentrum Strijen. Het festival bood op Koninginnedag podiumruimte aan tal van lokale en regionale popbands die hun kunsten wilden vertonen ter gelegenheid van de verjaardag van Mr. Pieter van Vollenhoven en als eerbetoon aan zijn niet-onverdienstelijke pianospel. Inmiddels wordt dit festival niet meer gehouden op 30 april maar is het gewoon verplaatst naar Koningsdag.

Bluerock

Bluerock is een jonge Oosterhoutse coverband die covers vol overgave op het podium neerzet. Bandleden van Bluerock zijn regelmatig in Oud Brabant te bewonderen tijdens de H’19 sessies. Onder aanvoering van zangeres Dora wordt de aftrap gegeven voor dit van Vollenhovenfestival.

One for the Road

Na het afscheid van Bert Schellekens zijn de andere leden van Dicemen doorgegaan met de band. Het heeft even wat personele aanpassingen gevergd, maar sinds enige tijd is de band weer op volle sterkte. Bert Goossens heeft de gitaar ingeruild voor een basgitaar en er is een extra gitarist in de persoon van Dave Abrahams aangetrokken. Met Peter Soeters (drums), Hans Goossens (leadgitaar) en Wendy Langerwerf (zang) is de band weer compleet. Zodoende kan de band zich weer vol richten op blues, rock & ballads! Maar nu onder een andere naam: we nemen er nog eentje
dan: One for the Road!

Trainhopper

Trainhopper is jonge 6-koppige band uit Dongen. Hun debuut was 2,5 maanden geleden en zoals bekend: bij Oud Brabant zien ze graag ook jonge bands op het podium van Van Vollenhoven spelen. De band speelt een gevarieerde set pop en rockcovers. Van Queen, Bruno Mars, Rondé en Boston tot Amy Winehouse.

Impulse 5.0

Het bloed kruipt…. Vijf leden van de vroegere Impulse-band zijn sinds kort weer bij elkaar om Pink Floyd te spelen onder de naam Impulse 5.0. De band wil in deze bezetting o.a. meer aandacht geven aan de minder bekende nummers van Pink Floyd, maar uiteraard houden ze bekende toppers in hun repertoire. Tijdens koningsdag 2019 treden zij voor het eerst weer op in deze –vertrouwde –samenstelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen