[LEZERSACTIE] Win twee boeken van Katja Schuurman over de boerderij

Foto: Boerderijboeken van Katja Schuurmans

Voor Katja Schuurman en dochter Sammie is het buitenleven heel belangrijk. Lekker in Uitdam tussen de boerderijen genieten ze van het leven ver van de stad. Niet zo verwonderlijk dus dat de actrice die ook een talent voor schrijven heeft, het leven op de boerderij als thema heeft gekozen voor haar nieuwste boeken. Na twee eerdere verhalen over Daan en Charlie komen er in opdracht van Campina nu twee nieuwe avonturen uit van de boerenzoon Daan en het stadsmeisje Charlie.

“Melk uit een pak”

“Veel kinderen die in de stad wonen denken dat melk uit een pak komt. Ik wil ze graag laten zien hoe het er op de boerderij aan toe gaat”, vertelt Katja Schuurman. Toch zijn de kinderen uit de stad niet de enige doelgroep die ze wil bereiken. “Het zijn humoristische boeken en daardoor zeker niet kinderachtig. Eigenlijk zijn ze voor iedereen tot een jaar of 12 leuk.”

Lezen is belangrijk

Katja schrijft de boeken samen met de kinderboekenschrijfster Mathilde Stein. “Eerst gaan we brainstormen over een verhaal en vervolgens gaan we allebei schrijven. We sturen elkaar onze stukken op en geven elkaar feedback. Zo ontstaat uiteindelijk het verhaal”, legt Katja uit. “Ik ben ook heel blij met Harman van Straaten als illustrator. Zijn tekeningen passen perfect bij het verhaal.” Lezen vindt de actrice, programmamaakster en schrijfster heel belangrijk. “Ik wil dat Sammie ook meegeven. We lezen bijna elke dag. Ze is nu 9 en kan dus ook zelf goed lezen maar samen lezen doen we nog steeds. Soms lezen we om de beurt elkaar een stuk voor”, zegt ze.

Daan en Charlie

Hoofdrolspelers in de Campina-boeken zijn Daan en Charlie. Daan woont op een boerderij en Charlie is vanuit de stad tegenover hem komen wonen. Ook Daans puberende broer Siebe speelt een belangrijke rol. De nieuwe boeken ‘Daan en Charlie en de ding-dong dieren’ en ‘ Daan en Charlie en de koeiencamping’ zijn te koop bij Jumbo. “ Bij de ding-dong dieren is Charlie ziek en weet Daan haar op te fleuren door allerlei boerderijdieren haar slaapkamer binnen te smokkelen. In het boek over de koeiencamping strandt een familie op weg naar een camping met de auto. Daan bedenkt dat het leuk is als de mensen hun tent op de boerderij zetten en doet net alsof ze ook een camping zijn; een koeiencamping. Zelfs zijn luie broer Siebe komt in beweging om indruk te maken op de dochter van de gestrande familie”, vertelt Katja.

Kijk eens om je heen!

Katja houdt van de natuur. “Dat kan de natuur op het platteland zijn maar ook in de stad is er van alles te beleven. Mensen lopen door de stad alleen maar op hun mobieltjes te kijken. Ik hoop dat ik ze met deze boeken uitdaag om ook eens om zich heen te kijken naar de vogels, het park, bos of heide”, zegt ze. De twee nieuwe boeken zijn van 1 tot en met 14 mei verkrijgbaar bij alle Jumbo supermarkten. Bij aankoop van 2 Campina producten krijgt u één boekje. Wie de vorige delen heeft gemist, kan deze nog met 30% korting sparen bij Eurosparen. Dit loopt van 1 tot en met 22 mei.

Open Boerderijdag in Oosteind

Campina die de boeken uitgeeft houdt op Hemelvaartdag, 31 mei, en Tweede Pinksterdag, 10 juni, open boerderijdagen. In het hele land stellen 69 boerderijen hun deuren open en worden er allemaal leuke activiteiten gehouden. “Wij zitten hier al midden tussen de dieren en het beste vriendinnetje van Sammie woont op een boerderij dus we hoeven niet naar een open dag. Maar als er bij de boerderijen bij ons kalfjes worden geboren dan gaan we altijd even kijken hoor”, vertelt Katja. “Ik vind dat onwijs leuk. Jonge dieren dat is toch het mooiste wat er is?” Tijdens de Campina Open Boerderijdag op 10 juni zet ook de Familie van Meel aan de Groenendijk 56 om Oosteind hun boerderij open voor een bezoek.

Win een set boekjes!

Oosterhout Nieuws geeft vier setjes boeken weg aan onze lezers. Wil jij kans maken op een van de setjes boekjes, beantwoord dan uiterlijk 3 mei 2019 de volgende vraag en zet je antwoord onder dit bericht op Facebook: Hoe heten de hoofdpersonen uit de boeken van Katja Schuurman? Op 4 mei maken wij de winnaar bekend op onze site en social media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen