Rotonde op kruising Vijf Eikenweg/Ketenbaan wordt versneld aangelegd

Foto: Google Streetview

De veiligheid op de provinciale weg N631 Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen moet omhoog. De provincie Noord-Brabant gaat de geplande rotonde op de kruising met de Ketenbaan daarom versneld aanleggen.

Verbetering van de veiligheid

Vorig jaar heeft de provincie Noord-Brabant een planstudie gedaan naar mogelijkheden tot verbetering van veiligheid en bereikbaarheid op de N631 Vijf Eikenweg. Om zo snel mogelijk de verkeersveiligheid te verhogen op de weg, met name bij de Ketenbaan, wordt de geplande rotonde versneld aangelegd.

Planning

Na een inloopbijeenkomst in de zomer van 2019 zullen de definitieve ontwerpen snel vastgesteld worden. Daarna start het opstellen van het contract voor de uitvoering van het werk. Vervolgens wordt het werk aanbesteed. Na het aanbestedingsproces verwacht de provincie in het voorjaar van 2020 opdracht te kunnen verlenen aan een aannemer. Die zal in de zomer van 2020 daadwerkelijk buiten met de uitvoering kunnen starten.

Laagste score verkeersveiligheid

De Vijf Eikenweg is de afgelopen periode vaker in het nieuws doordat er veel ongevallen plaatsvinden. De provinciale weg N631, de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen, kreeg vorig jaar de laagste waardering van 1 ster voor de veiligheid in een onderzoek van RTL Nieuws. Op deze weg vielen tussen 2014 en 2016 maar liefst 11 verkeersslachtoffers bij 61 geregistreerde ongevallen. Er waren in die periode 2 dodelijke ongevallen, 4 ziekenhuis ongevallen, 4 ongevallen met lichtgewonden en 51 blikschadeongevallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen