Duncan Laurence wint Eurovisie Songfestival

Foto: Youtube

Zaterdagavond won Duncan Laurence voor Nederland het Eurovisie Songfestival met het nummer Arcade. Wil jij hem live zien, pak dan nu je kans. Op donderdag 31 oktober zal hij in poptempel 013 in Tilburg optreden tijdens zijn Europese Tournee!

Van Rockacademie tot winnaar Songfestival

Hij werd in een klap beroemd met zijn ballade Arcade waarmee hij het Eurovisie Songfestival 2019 won.  Duncan de Moor, beter bekend als Duncan Laurence, groeide op in een plaats waar weinig te doen was qua muziek. Daarom zocht hij het zelf op. Dagelijks kroop hij achter de piano en leerde hij liedjes, teksten en gedichten schrijven. De passie voor muziek werd steeds serieuzer waarnaar hij op de Rockacademie terecht kwam en zichzelf als artiest kon ontplooien.

Ondersteuning Ilse de Lange

In 2013 startte Duncan Laurence aan de Rockacademie in Tilburg en ruim 6 jaar later kan Europa al niet meer om hem heen. De muzikale verovering begon met zijn deelname The Voice, waar hij – ondersteund door coach Ilse de Lange – een knappe derde plaats behaalde. De samenwerking met Ilse bleek echter goed voor meer. Véél meer, want juist door die connectie belande zijn nummer ‘Arcade’ op de stapel van potentiële songs voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. De rest is inmiddels geschiedenis.

Terug naar waar het begon

“Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen, uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven.  De song die toen ontstond doopte ik tot Arcade – de woorden en akkoorden kwamen als vanzelf, vanuit het hart. Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar is.” Met een veelbelovend debuutalbum op komst, is de 24-jarige singer-songwriter klaar om na Europa, nu de hele wereld te veroveren. Te beginnen bij de plek waar het dus allemaal begon: Tilburg. Op donderdag 31 oktober zie je Duncan Laurence met voltallige band in de Jupiler Stage van 013 in Tilburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen