Zaterdag weer RepairCafé in Activiteitencentrum De Bunthoef

Foto: RepairCafé Oosterhout

Zaterdag 25 mei 2019 is tussen 10.00 en 14.00 uur weer een RepairCafé in Activiteitencentrum De Bunthoef aan de Bloemenhof 2, naast winkelcentrum Zuiderhout.

Te weinig reparatiekennis

Veel kapotte voorwerpen zijn relatief eenvoudig te repareren. Maar veel mensen hebben zo weinig reparatiekennis dat hun dat toch niet zelfstandig lukt. Dat is een van de conclusies die RepairCafé International trekt uit de analyse van bijna 8.000 reparaties. “Nederland wil een circulaire economie worden. Daar hoort bij dat repareren en goed voor je spullen zorgen normale activiteiten zijn. De vrijwilligers van RepairCafé Oosterhout nemen het graag op zich om buurtgenoten de basishandelingen van repareren te laten zien en te helpen met hun reparaties.

Ook voor slijpen van messen

In het RepairCafé zijn naast fietsen reparatie ook allerlei andere reparaties mogelijk, zoals aan kleding, textiel, computers en randapparatuur, meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, speelgoed, naaimachines en klokken. Eveneens kunt u terecht voor het slijpen van uw botte messen, scharen en klein gereedschap. Ook sieraden van niet-edelmetaal zijn te repareren in het RepairCafé Oosterhout.

Reparatie is gratis

Toegang, reparatie en parkeren is gratis. Eventueel benodigde nieuwe materialen of onderdelen zijn voor eigen rekening. Ook al heb je niets om te repareren, ga dan gerust eens een kijkje nemen, maak een praatje en misschien kun je iemand anders helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen