Nieuw schoolplein vrijeschool De Strijene officieel geopend

Foto: Vrijeschool de Strijene

Het schoolplein van De Strijene is dit schooljaar omgetoverd tot een avontuurlijke buitenspeelzone. Vrijdag werd het schoolplein officieel geopend!

Uitdagende speelplaats

Het schoolplein is nu een uitdagende, toekomstbestendige buitenspeelplaats. Zo zijn er bomen geplant waar straks fruit van geplukt kan worden en er is een prachtige duurzame rand om beide zandbakken geplaatst. In de winter is er op het plein voor klas 1 t/m klas 6 (groep 3 t/m 8) een speeltoestel neergezet waar de kinderen heerlijk op kunnen klimmen en balanceren. Afgelopen lente is er een chill-plek voor klas 6 gerealiseerd en de bedoeling is dat er op korte termijn nog een waterpomp op het plein wordt gerealiseerd zodat de kinderen kunnen spelen met water en zand.

Loten verkopen

Verschillende ouders hebben keihard gewerkt om dit prachtige schoolplein te realiseren. Ook de leerlingen dragen hun steentje bij door middel van onder meer een sponsorloop en het verkopen van lootjes. Het nieuwe schoolplein kon worden gerealiseerd dankzij de subsidies van onder meer het Prins Bernard Cultuurfonds, Jantje Beton en de Boerenbond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen