GroenLinks stelt schriftelijke vragen over vernieuwd parkeerbeleid Torenkwartier

Foto: Google Streetview

Ruim twee maanden geleden heeft het college besloten om het betaald parkeren in het Torenkwartier uit te breiden naar 9.00 tot 21.00 uur op alle werkdagen en zaterdag. Uhro van der Pluijm van GroenLinks wil van het college van B&W weten of dit vernieuwde parkeerbeleid haar vruchten afwerpt.

Parkeerdruk

In een brief aan Burgemeester & Wethouders stelt Uhro van der Pluijm van GroenLinks vragen over het vernieuwde parkeerbeleid van de gemeente in het Torenkwartier. Daar werd twee maanden geleden het betaald parkeren uitgebreid naar 9.00 tot 21.00 uur. De achterliggende reden hiervoor was de parkeerdruk, met name veroorzaakt door de nabijheid van horeca op de Markt en Theater de Bussel. Van der Pluijm wil weten of inmiddels duidelijk is of de parkeerdruk is afgenomen door deze maatregel. En hoewel dit niet de primaire reden is, zal het langer betaald parkeren in het Torenkwartier voor extra inkomsten zorgen. Een meevaller die belangrijk kan zijn vanwege het tekort dat dreigt te ontstaan in het Parkeerfonds.

Verdere uitbreiding

Bezoekers van De Bussel die met de auto komen kunnen ervoor kiezen om hun auto in Parkeergarage De Basiliek te plaatsen. De kans is echter groot dat dit voor de duur van een  voorstelling (die vaak om 20.30 begint) duurder is dan parkeren in het Torenkwartier. Daarom wil GroenLinks weten of het college van B&W betaald parkeren verder zal gaan uitgebreiden als het gewenste effect niet wordt behaald. Daarnaast vraagt Van der Pluijm hoe het college het gebruik van de fiets naar horeca of theater wil stimuleren om het gewenste effect te bereiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen