Lokale omroep ORTS gaat aan de slag met uitkomsten enquete

Foto: orts.nl

Vorige maand heeft de lokale omroep ORTS een online enquete gehouden met als doel meer inzicht te verkrijgen in kijk- en luistergedrag. 285 mensen namen de moeite om deze in te vullen. Met de verzamelde gegevens gaan bestuur, dagelijkse leiding en programmamakers nu aan de slag.

Veel 50-plussers

Opvallend is de grote groep 50-plussers die aan de enquete heeft deelgenomen, zo schrijft de ORTS in de rapportage over deze enquete. Volgens de enquete willen de Oosterhouters vooral worden geïnformeerd over lokale gebeurtenissen. Er is een hoge waardering voor de nieuwsvoorziening en informatieverstrekking via social media. Daarnaast is het overduidelijk dat de kijker en luisteraar van de ORTS graag een verslag ziet van de grote Oosterhoutse evenementen zoals de carnavalsmis, Grote Optocht en het Parkfeest.

Snoeiharde kritiek

Aan het einde van de enquete werd ook de mogelijkheid gegeven om buiten de vragen om nog iets te melden. Daarin werden tips gegeven, maar ook snoeiharde kritiek geuit. Waar de een zegt dat ze de hele boel beter kunnen opdoeken, geeft de ander juist opbouwende kritiek over de wijze van programmering of een manier om meer jongeren te betrekken. Via de link onderaan dit artikel kun je de volledige uitslag van de enquete terugvinden en een ‘bloemlezing’ uit de antwoorden op de laatste vraag uit de enquete.

40.000 euro extra subsidie

Eind april werd duidelijk dat de gemeente in 2020 een extra bedrag van 40.000 euro subsidie te verlenen bovenop de jaarlijkse subsidie voor de lokale omroep. Deze aanvullende bijdrage is noodzakelijk voor een goed functionerende lokale omroep, die een maatschappelijk belang dient op het gebied van de (lokale) democratie en informatievoorziening, zo heeft de gemeente besloten. Op 4 januari 2020 verloopt de zendmachtiging van de ORTS. Niet alleen de bestaande lokale omroep kan een nieuwe zendmachtiging voor 5 jaar aanvragen. De aanvraag staat ook open voor andere partijen die interesse hebben in de rol van publieke omroep op lokaal niveau. De aanwijzingsaanvraag dient uiterlijk 4 juli 2019 ingediend te worden bij het Commissariaat voor de Media. Voor zover bekend zijn er geen andere partijen die een zendmachtiging gaan aanvragen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen