Leijsenakkers wil gedenkplaats uitbreiden en natuurbegraafplaats realiseren

Foto: Leijsenakkers.nl

Stichting Begraafplaatsen Oosterhout (SBO) heeft plannen het huidige gedenkpark uitbreiden en een natuurbegraafplaats realiseren.

Borgstelling gemeente

In de tijd dat begraven onder druk staat doordat steeds meer mensen kiezen voor cremeren, is het voor de stichting Begraafplaatsen Oosterhout (SBO) noodzakelijk om de dienstverlening uit te breiden. SBO wil daarom een natuurbegraafplaats realiseren en het huidige gedenkpark uitbreiden. SBO wil hiervoor circa 1 hectare grond aankopen en inrichten. SBO heeft de gemeente gevraagd borg te staan voor betaling van rente en aflossing van de lening die dit mogelijk moet maken.

Over Leijsenakkers

Leijsenakkers werd in 1829 als katholieke begraafplaats in gebruik genomen door de parochie Sint Jan de Doper. Sinds 1 januari 1993 is het een algemene begraafplaats die wordt beheerd en geëxploiteerd door de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout. Het sfeervolle en goed onderhouden gedenkpark biedt alle faciliteiten op het gebied van begraven, asbijzettingen, verstrooiingen en gedenken. Er is ruimte voor iedereen, ongeacht afkomst, gezindte of cultuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen