Meer dan twintig lokale bedrijven ontvangen leerlingen Hanze College

Foto: Hanze College

Op vrijdag 14 juni ontvingen deelnemende bedrijven eerstejaars leerlingen van het Hanze College om hen kennis te laten maken met toekomstige beroepen.

Meer dan 20 bedrijven!

Voor het tweede jaar op rij heeft het Hanze College samenwerking gezocht met bedrijven om de leerlingen een goed beeld te laten krijgen van mogelijk toekomstige beroepen en bedrijven waar ze kunnen gaan werken. Kinderboerderij MEK, Hitachi, Brownies & Downies, Truck en Bus-service Bluekens, Blokker en Moove Oosterhout. Zo maar een greep uit de tientallen bedrijven die vrijdag 14 juni de eerstejaars leerlingen van het Hanze College ontvingen om hen kennis te laten maken met toekomstige beroepen.

Werken met hoofd, hart en handen

Het Hanze College is dé VMBO-school van Oosterhout. Leerlingen leren hier met hoofd, hart en handen. Leerlingen stromen na het Hanze College uit naar het MBO en komen daarna in veel verschillende richtingen te werken. De keuze voor uitstroom naar welke opleiding de leerlingen gaan, is niet altijd even makkelijk. Waar ben je goed in? Wat is nou een echt leuk beroep? Naast de lessen Loopbaanoriëntatie die de leerlingen op het Hanze College volgen, is het belangrijk dat ze een goed beeld hebben van de beroepen waar ze allemaal kunnen gaan werken. In de bovenbouw gaan leerlingen op stages en in het tweede jaar krijgen leerlingen uitleg over beroepen uit de door hen gekozen richting. Als aanvulling is er nu voor het tweede jaar op rij de snuffelstage voor eerstejaars leerlingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen