“Om Oosterhout te laote groeien zal ‘t Wosterouts motte bloeien!”

Foto: techtewerk.nl

Vanmiddag is Rensz bij Het Verboden Rijk om zijn boek ’t Echte Werk te signeren en om zijn rijke Oosterhoutse verhalen met iedereen te delen.

’t Echte Werk

Afgelopen zondag werd onder grote belangstelling in Stadstuin de Schelp het boek ’t Echte Werk gepresenteerd. In het boek staan 50 verhalen, gedichten en liedjes in het Oosterhouts dialect, geschreven door oud-muziekdocent Rensz Gorisse. Het boek is rijk geïllustreerd door de Oosterhoutse kunstenaars Clema van Bekhoven, Diana Nooten, Anjo van Oosterhout, Peter Nuijten, Piet van Riel, Maartje Ongering en enkele leerlingen van het MFC. Het voorwoord werd geschreven door Jan Schippers.

Géén cursus Wosterouts

Het boek ’t Echte Werk is géén cursus Wosterouts, of een verzameling van typische woorden en uitdrukkingen. Het zijn simpelweg liedjes en verhalen. Sommige daarvan zijn autobiografisch, andere helemaal niet; sommige zijn (nog steeds) actueel, andere zijn juist gedateerd. Zo krijg je een kijkje in het leven van de schrijver en soms ook in de geschiedenis. Zeer uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, van vlinders in de tuin of carnaval tot Me-Too discussie en de koude oorlog. De toelichtingen, anekdotes en omschrijvingen van de omstandigheden waarin de liedjes en verhalen ontstonden zijn geschreven in het Algemeen Nederlands. Het is alles bij elkaar het verhaal van iemand die graag vertelt en ervoor gekozen heeft om dat in zijn eigen dialect te doen.

Rensz signeert en zingt

Zaterdag 6 juli tussen 13.00 en 15.00 uur is Rensz te vinden in boekhandel Het Verboden Rijk in de Arendstraat om er voor te lezen, te zingen én om te signeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen