Quartorze Juilliet met de Franse Slag in Stapstad Oosterhout

Foto: Pixabay License / PokeyArt

Vandaag wordt de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet ook gevierd in diverse kroegen van Stapstad Oosterhout!

Quatorze Juillet

Op zondagmiddag 14 juli staan de Markt en de Leijsenhoek in het teken van de Franse Nationale Feestdag. Op de “oostelijke flank” van het Oosterhoutse uitgaansgebied organiseren de deelnemers flitsactiviteiten die een beetje teruggrijpen naar de Leijsenfeesten van weleer.

Jeu des Boules

Diverse elementen sieren deze hommage aan de Franse revolutie die op 14 juli 1789 begon met de bestorming van de Bastille. We zullen de St.Jan en het stadhuis (nog even) met rust laten, maar op en om de terrassen en in de café’s zullen vanaf 15.00 uur verschillende activiteiten zijn. Zo is er een petanquecompetitie op diverse plaatsen, ook bekend als jeu des boules. Op de Leijsenhoek wordt het toernooi vakkundig van commentaar voor zien door voormalig patron René (‘Allo, ‘Allo) van Bijnen.

Franse driekleur

Daarnaast worden er Franse chansons ten gehore gebracht, zowel live als mechanisch en zijn er diverse Franse hapjes, biéres d’été en een Eendenshow. Natuurlijk zal ook de Tour de France live te volgen zijn en zal de Franse driekleur volop wapperen in de binnenstad.

'

Reacties

article
44406
Quartorze Juilliet met de Franse Slag in Stapstad Oosterhout
Vandaag wordt de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet ook gevierd in diverse kroegen van Stapstad
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20190714/quartorze-juilliet-met-de-franse-slag-in-stapstad-oosterhout/
2019-07-14T06:45:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/07/14063315/franse-vlag-vliegtuigen.jpg
Chefz, d'Apotheek, De Schout, Franse Slag, La Forchetta, Nuttig&, Oud Brabant, Quartorze Juilliet, Sirtaki, Stapstad Oosterhout, Tante Margeaux
Agenda, Nieuws