Abraham zoekt maten om mee te gaan naar Jaartallendag Leuven

Foto: Jeff Maanders (Doedezedan.nl)

Word jij dit jaar 50 jaar? Dan zie je Abraham en weet je waar hij de mosterd haalt! En dan mag je op 5 oktober je verjaardag vieren tijdens de Oosterhoutse Abrahamdag. En je mag deelnemen aan de Jaartallendag in Leuven op zondag 8 september. Geef je dus nu op en maak deze unieke dagen mee!

Jaartallendag in Leuven

Op de tweede zondag in september vieren ‘De Mannen van het Jaar’ in het Belgische Leuven hun Abrahamdag. Dit jaar zijn de Oosterhoutse Abrahammen voor de 46ste keer uitgenodigd om samen met het Verbond der Jaartallen hun 50ste verjaardag te vieren. In Leuven zijn ‘De Mannen van 69’ al tien jaar bij elkaar. Zij komen voor het eerst samen wanneer zij 40 jaar zijn geworden. In die afgelopen tien jaar hebben de mannen een hechte vriendenkring ontwikkeld door actief lidmaatschap. Het vieren van het feest tijdens de Jaartallendag is voor hen het hoogtepunt van het lidmaatschap. Overigens blijven deze vriendengroepen ook na de Jaartallendag nog vaak lang actief in Leuven.

Oosterhoutse Abrahamdag

Op de eerste zaterdag in oktober is het traditioneel Abrahamdag in Oosterhout. Ook dit jaar komen er weer maximaal 350 mannen die 50 jaar zijn geworden naar onze stad op zaterdag 5 oktober 2019. En daar moet iedere Abraham bij zijn! De Stichting Abrahamdag Oosterhout heeft tot doel het gezamenlijk vieren van het bereiken van het vijftigste levensjaar door mannen die in hetzelfde jaar geboren zijn, ongeacht nationaliteit, huidskleur, religie of levensbeschouwing tijdens Abrahamdag op de eerste zaterdag van oktober.

Feest der Herkenning

Het is een feest der herkenning met een fikse dosis humor en zelfspot. Deelnemers aan deze unieke en bijzondere dag komen uit heel Nederland, maar ook uit de omringende landen en verder weg. Het programma van een Abrahamdag bestaat uit een aantal onderdelen: na de ontvangst en registratie is de opening in de Sint Jan basiliek, een ontvangst op het gemeentehuis, kranslegging bij het Abrahambeeld, lunch, diverse activiteiten en de dag wordt afgesloten met een diner en een feestavond met familie, vrienden en oud-Abrahammen.

Geef je dus nu op!

Ben jij een man die in 1969 is geborden en wil je deze bijzondere dagen in Oosterhout en Leuven meemaken? Mail dan je contactgegevens aan [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0