112

Politie waarschuwt voor knuffelbeer met microfoon en camera

Foto: Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

De politie waarschuwt via Facebook voor knuffelbeertjes die aan kinderen worden gegeven en mogelijk een camera en een microfoon bevatten.

Gratis knuffeltje op de rommelmarkt

Eerder deze week kreeg een tweejarig jongetje op een rommelmarkt in Zeeland van een onbekende man een gratis knuffelbeertje. Eenmaal thuis aangekomen ontdekten de ouders van het jongetje iets hards in de zachte knuffel. Toen zij de knuffel open maakten, bleek er een microfoon in te zitten en het neusje van het knuffelbeertje bleek de lens te zijn van een camera.

Geen opnames gemaakt

De ouders hebben hierop direct aangifte gedaan bij de politie. De digitale recherche heeft de knuffelbeer onderzocht. Er bleek geen batterij in de beer te zitten waardoor het niet mogelijk was om opnames te maken of uit te zenden. Uiteraard heeft de politie de zaak in behandeling en is men op zoek naar de betreffende man. Daarnaast waarschuwen zij via Facebook ouders voor soortgelijke verdachte situaties. Mocht je kind dus een gratis knuffeltje krijgen van een onbekende, kijk het dan even goed na!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen