Éénrichtingsverkeer bij dependances Menorah moet de verkeerssituatie verbeteren

Foto: Google Streetview

Om de verkeerssituatie rondom de dependances van basisschool Menorah in de wijk Oosterheide te verbeteren, is er per direct éénrichtingsverkeer ingesteld in de Griegstraat en het gedeelte van de Sweelinckstraat tussen de Griegstraat en de Bizetlaan.

Dependance Basisschool Menorah

Sinds augustus 2018 is in het pand aan de Sweelinckstraat 10 een dependance van basisschool Menorah gevestigd. Ook het komende schooljaar maakt de Menorah nog gebruik van deze locatie. De vestiging van de dependances aan de Sweelinckstraat en de Griegstraat zorgen op piekmomenten voor verkeersdrukte in beide straten. Vorig jaar is al een aantal maatregelen getroffen, zoals verplaatsing van de ingang van de school en instellen van stopverboden in de Sweelinckstraat.

Chaotische verkeerssituatie

Rondom het halen en brengen van de leerlingen naar de school was er ondanks de maatregelen nog sprake van een enigszins chaotische verkeerssituatie. Op verzoek van buurtbewoners, de politie en de school is nu éénrichtingsverkeer ingesteld in de Griegstraat en het gedeelte van de Sweelinckstraat tussen de Griegstraat en de Bizetlaan. De gemeente vond het wenselijk is de verkeersmaatregel bij aanvang van het nieuwe schooljaar van kracht te laten zijn. De verkeersborden zijn daarom inmiddels al geplaatst, hoewel de juridische procedure is nog niet afgerond. Het is nog mogelijk gedurende 6 weken bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen